Κόσμος

Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι: Κοκαΐνη και έκσταση καταλήγουν σε ποτάμι μέσω των ούρων και απειλούν τα… χέλια

Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι: Κοκαΐνη και έκσταση καταλήγουν σε ποτάμι μέσω των ούρων και απειλούν τα… χέλια

Την ανησυχία τους εκφράζουν βρετανοί ερευνητές για το σπάνιο είδος χελιού που ζει σε ποτάμι που διαρρέει την τοποθεσία στην οποία πραγματοποιείται το φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Κι αυτό γιατί τα επίπεδα κοκαΐνης και έκστασι που ανιχνεύθηκαν στο ποτάμι αυτό, είναι υψηλά.

Οι ερευνητές του ουαλικού πανεπιστημίου Μπάνγκορ έλαβαν δείγματα από τον ποταμό Γουάιτλεϊκ, στην περιοχή όπου διεξάγεται το διάσημο φεστιβάλ μουσικής, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, η οποία προσήλκυσε το 2019 περίπου 200.000 ανθρώπους.

Οι θεατές συνηθίζουν να ουρούν στη φύση

Θεατές και σκηνές στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι

Οι συγκεντρώσεις MDMA (έκστασι) είχαν τετραπλασιαστεί μετά το φεστιβάλ και αυτές της κοκαΐνης είχαν επίσης αυξηθεί πολύ, καθώς οι θεατές του συνηθίζουν να ουρούν στη φύση.

«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι οι ναρκωτικές ουσίες απελευθερώνονται σε επίπεδα που είναι αρκετά υψηλά ώστε να διαταράξουν τον κύκλο ζωής του ευρωπαϊκού χελιού, ανατρέποντας ενδεχομένως τις προσπάθειες που γίνονται για την διατήρηση αυτού του απειλούμενου είδους», σχολίασε ο Δρ Κρίστιαν Νταν, ένας από τους ερευνητές, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θεατές και σκηνές στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι

Λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η διεξαγωγή του φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι ματαιώθηκε το 2020 και το 2021. Φέτος αντικαταστάθηκε από συναυλία που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Comments
To Top