Αθλητικά

Φεύγει από τον ΠΑΟ ο Μπαλτσερόφσκι – Έχει και δεύτερο… Σαμοντούροβ ο Αταμάν

Φεύγει από τον ΠΑΟ ο Μπαλτσερόφσκι - Έχει και δεύτερο… Σαμοντούροβ ο Αταμάν

Το μέλλον του Πολωνού σέντερ, η απόφαση Αταμάν και το τεράστιο ταλέντο που έχει το Τριφύλλι και το ετοιμάζει για την επόμενη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Αρη, κλείνοντας έτσι επιτυχημένα την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» τερμάτισαν πρώτοι και έτσι θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης. Η είδηση, όμως, από την Θεσσαλονίκη δεν ήρθε από τη νίκη επί του Αρη, αλλά από την εξαιρετική εμφάνιση του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι και του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ.

Ο πρώτος δεν έχει ικανοποιήσει με την μέχρι τώρα παρουσία του στο «τριφύλλι». Δεν περίμενε κανείς από τον Πολωνό σέντερ να κάνει θαύματα. Περίμενε τα αυτονόητα. Ο πρώην παίκτης της Γκραν Κανάρια, όμως, δεν τα έχει κάνει μέχρι τώρα με αποτέλεσμα να είναι σίγουρο ότι του χρόνου θα παίζει αλλού.

Πάντως πριν από λίγο στο Αλεξάνδρειο έπαιξε πολύ καλά. Είχε 17 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ και γενικά έδειξε συμπεριφορά, που δεν είχε δείξει σε άλλα παιχνίδια. Δεν πρόκειται παρόλα αυτά, όπως αναφέραμε, να μείνει του χρόνου, αλλά υπάρχει πλέον περίπτωση ο Εργκίν Αταμάν να του δώσει χρόνο συμμετοχής στα δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια, που έρχονται.

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ από την άλλη έπαιξε 33 ολόκληρα λεπτά, κάτι, που δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε καν με την φανέλα του Πανερυθραϊκού, όπου αγωνίζεται με την μορφή του διπλού δελτίου. Ο 19χρονος πάουερ-φόργουορντ είναι η μεγαλύτερη προοπτική του ελληνικού μπάσκετ και σήμερα έδειξε μερικά από τα στοιχεία, που τον χαρακτηρίζουν. Ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ, έχει εξαιρετικό σουτ, εκεί, που έχει αδυναμία είναι σωματικά. Είναι, όμως, κάτι, που δουλεύεται και είναι θέμα χρόνου να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

Μάλιστα ο Αταμάν τον αποθέωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Είμαι χαρούμενος για την εμφάνιση των νέων μας παικτών. Ειδικά για τον Σαμοντούροβ, έπαιξε κοντά στα 30 λεπτά. Εκανε πολύ καλή εμφάνιση. Όλα όσα έκανε ήταν σωστά, έδειξε ότι θα είναι ένας σταρ του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος προπονητής.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό Ελλήνων παικτών πλέον, έχει και ένα άλλο αστέρι, τον Νεοκλή Αβδάλα, που είχε δώσει φέτος δανεικό στην Καρδίτσα, και γενικώς δουλεύει πολύ σωστά και σε αυτό το κομμάτι.

Δούλευε σωστά ακόμη και όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε γυρίσει τον διακόπτη και είχε την ομάδα στην διαδικασία έσοδα-έξοδα.

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top