Κόσμος

Φλέγεται η Γάζα για την εκδίκηση του Ισραήλ: Η αεροπορία χτυπάει σχολεία και καταφύγια

gaza2

Φλέγεται η Γάζα για την εκδίκηση του Ισραήλ: Η αεροπορία χτυπάει σχολεία και καταφύγια

Νύχτα κόλασης επικρατεί στη Γάζα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με την ισραηλινή αεροπορία να βομβαρδίσει σπίτια, σχολεία και καταφύγια, σε μια προσπάθεια να εκδικηθεί.

Το CNN αναφέρει ότι περισσότεροι από 76.000 κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους, με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να αναφέρει ότι κάνει χτυπήματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.

Ωστόσο, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) ανακοίνωσε ότι οι βόμβες δεν στοχεύουν στρατιωτικές υποδομές, αλλά τις πόλεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ξεκληριστεί 13 οικογένειες, με 4 βρέφη να βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

AP23281643123752
Φλέγεται η Γάζα για την εκδίκηση του Ισραήλ: Η αεροπορία χτυπάει σχολεία και καταφύγια 4

«Ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σχεδόν 74.000 εκτοπισμένοι βρίσκονται τώρα σε 64 καταφύγια της UNRWA, με τους αριθμούς που ενδέχεται να αυξηθούν καθώς συνεχίζονται οι σφοδρός βομβαρδισμός και οι αεροπορικές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών αμάχων», σημείωσε η Υπηρεσία.

Επίσης, βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, δείχνουν κτίρια τυλιγμένα στις φλόγες, ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

Σημειώνεται, ότι το Ισραήλ έχει ανακοινώσει πως θα πάρει εκδίκηση για την επίθεση της Χαμάς, με αρκετούς να φοβούνται έναν νέο γύρο αίματος.

AP23281643830462
Φλέγεται η Γάζα για την εκδίκηση του Ισραήλ: Η αεροπορία χτυπάει σχολεία και καταφύγια 5

Παράλληλα, μετά την επίθεση της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης, δημιουργούνται ερωτήματα για τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι μυστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο το γιατί δεν αντιλήφθηκαν κάτι, αλλά και το πώς εξοπλίστηκε η Χαμάς, η οποία δραστηριοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας, περιοχή στην οποία το Ισραήλ επιβάλει σκληρό εμπάργκο από αέρα, στεριά και θάλασσα για περισσότερο από δέκα χρόνια.

To Top