Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Αγωνία για τον οικισμό, άλλαξε φορά ο άνεμος

Φωτιά στα Βίλια: Αγωνία για τον οικισμό, άλλαξε φορά ο άνεμος

Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Βίλια Αττικής, όπου υπάρχει εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική.

Μια από τις εστίες έχει κατεύθυνση προς τον οικισμό στα Βίλια, καθώς οι άνεμοι άλλαξαν φορά. Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο μισάωρο.

Πάντως επίσημη εντολή για εκκένωση δεν έχει δοθεί ακόμη.

Στο Παλαιοχώρι παραμένει σε εξέλιξη η μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής για να περιορίσει τη συγκεκριμένη εστία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Η εστία αυτή είναι σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τα πρώτα σπίτια.

Νωρίτερα σήμερα, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, έκαναν μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία στα Βίλια έχουν καεί πάνω από 80.000, (ίσως και 90.000) στρέμματα δάσους, ενώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, θα καταγραφεί από τον δορυφόρο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι χτες ο δορυφόρος έδειχνε περίπου 50.000 στρέμματα καμένα, αλλά η χθεσινή αναζωπύρωση κατέστρεψε άλλα τουλάχιστον 30.000 στρέμματα και η φωτιά εξακολουθεί να καίει.

Comments
To Top