Ελλάδα

Φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας: Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός

Φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας: Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας και η Πυροσβεστική ζήτησε πριν λίγο την προληπτική εκκένωση του οικισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς. Όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί» ανέφερε ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Όσον αφορά στην φωτιά ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί. Ειδικότερα μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)

Comments
To Top