Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: «Θα είναι η ιστορική πυρκαγιά του αιώνα»

Φωτιά στην Εύβοια: «Θα είναι η ιστορική πυρκαγιά του αιώνα»

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είμαι στο μέτωπο τις τελευταίες δύο ημέρες, γιατί υπήρχε φόβος πως θα περάσει στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Οι άνεμοι έφεραν τη φωτιά προς τα ορεινά χωριά του Δήμου», είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, Τσαπουρνιά και Βασιλικά.

«Ξεκίνησαν σφοδροί άνεμοι. Εκκενώθηκαν τα χωριά Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, Τσαπουρνιά και Βασιλικά. Εγκατέλειψα τελευταίος από την Κοκκινομηλιά και οι φλόγες ήταν στα υπόλοιπα σπίτια. Τα υπόλοιπα χωριά προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Πρόκειται για προληπτική εκκένωση, καθώς υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά. Οι κάτοικοι σε αυτά τα μέρη είναι συνηθισμένοι στις φωτιές, αλλά όχι σε κάτι έντονο» είπε ο κ. Κοντζιάς.

«Η φωτιά έχει ένα μέτωπο που καταλαμβάνει τα νότια σύνορα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Ο νότιος άνεμος έσπρωξε τη φωτιά βόρεια» πρόσθεσε και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή ο άνεμος γύρισε στα δυτικά και σπρώχνει τη φωτιά προς το Αιγαίο».

«Έχουμε δει πολύ μεγάλες πυρκαγιές. Η πυρκαγιά του 1977 θεωρείται από τους παλιούς η μεγαλύτερη που πέρασε ποτέ από την Εύβοια. Αυτό επαναλαμβάνεται 44 χρόνια μετά. Νομίζω θα είναι η ιστορική πυρκαγιά του αιώνα, ίσως και για τη χώρα», δήλωσε.

Comments
To Top