Ελλάδα

Φωτιά στον Θεολόγο: Αρνείται, τώρα, την εμπλοκή του ο 14χρονος – Στην Αθήνα για παιδοψυχιατρική εκτίμηση

Φωτιά στον Θεολόγο: Αρνείται, τώρα, την εμπλοκή του ο 14χρονος – Στην Αθήνα για παιδοψυχιατρική εκτίμηση

Αρνείται, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οποιαδήποτε εμπλοκή με τις φωτιές στο Θεολόγο ο 14χρονος που χθες φάνηκε να ομολογεί το αντίθετο, και ο οποίος παραπέμπεται, πλέον, για παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα.

Συνοδεία των γονιών του και ανθρώπων του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/8) λίγο μετά τις 12:15’ στον Εισαγγελέα, ο 14χρονος που κατηγορείται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου στο Θεολόγο Μαλεσίνας.

Τα δεδομένα από το προηγούμενο 24ωρο ωστόσο έχουν αλλάξει, καθώς οι πληροφορίες θέλουν στην κατάθεσή του αλλά και ενώπιον του Εισαγγελέα να μην παραδέχεται την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών.

Ωστόσο οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικές και παραπέμφθηκε σε τακτική ανακρίτρια.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε να γίνει παιδοψυχιατρική εκτίμηση στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Η διαδικασία προβλέπει τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο των Αθηνών, συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, καθώς πρόκειται για ανήλικο.

Εξάλλου, ο συνήγορος του Κωνσταντίνος Ζεκεντές ζήτησε προθεσμία για να υπάρξει χρόνος να μελετηθεί το κατηγορητήριο και να ετοιμάσουν την απολογία τους. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο LamiaReport το απολογητικό υπόμνημα θα κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι η μέχρι τις 17:00′ δεν είχε στα χέρια του τη δικογραφία.

Δείτε το βίντεο με όσα δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας στο LamiaReport:

Επισημαίνεται πως οι γονείς του μικρού με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2021.

Αντίθετα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 14χρονο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς οι πράξεις που του αποδίδονται, εκτός από τις πολύ μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσαν, έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός – από πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες και ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας των ΟΤΑ -βρισκόταν επί 12 ημέρες καθηλωμένος στην περιοχή προσπαθώντας να προστατέψουν την περιοχή από πράξεις εμπρησμού.

*Φωτογραφία αρχείου

Comments
To Top