Κόσμος

Φωτιές στην Αττική: Οι ΗΠΑ παρέχουν για βοήθεια το αεροσκάφος αναγνώρισης P-8

Φωτιές στην Αττική: Οι ΗΠΑ παρέχουν για βοήθεια το αεροσκάφος αναγνώρισης P-8

Τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα που βρίσκεται στο έλεος της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει τη χώρα μας δείχνουν οι ΗΠΑ παρέχοντας αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης.

«Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή» τονίζει σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, εκφράζει την εκτίμησή του προς τους πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές που εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» προσθέτει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρει πως «ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κλείνοντας υπογραμμίζει πως μέσα από τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες, αποδεικνύουμε τη δύναμη της συμμαχίας μας και πως είμαστε ισχυρότεροι μαζί.

Comments
To Top