Αθλητικά

Φτάνει η γκρίνια για διαιτησία! Γιατί φωνάζει ο ΠΑΟΚ; Άδικο για τους ρέφερι – Φάουλ πριν το γκολ της ΑΕΚ (Vid)

Φτάνει η γκρίνια για διαιτησία! Γιατί φωνάζει ο ΠΑΟΚ; Άδικο για τους ρέφερι - Φάουλ πριν το γκολ της ΑΕΚ (Vid)

Ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι στον Μπακασέτα! Ο Κωνσταντίνος Φινοκαλιώτης αναλύει στην εκπομπή “Σφύρα Καλά” τις αμφισβητούμενες φάσεις της 20ης αγωνιστικής της Super League και στέλνει το μήνυμα “μην ασχολούμαστε με το παραμικρό με τη διαιτησία”.

Τις χαρακτηριστικότερες αμφισβητούμενες φάσεις της 20ης αγωνιστικής της Super League σχολίασε ο Κωνσταντίνος Φινοκαλιώτης στην εκπομπή «Σφύρα Καλά» – powered by Sportdog.

Ο Βετεράνος διαιτητής διαπίστωσε, ότι αυτήν την αγωνιστική κακώς υπάρχουν παράπονα.

«Πόσο καλή είναι με τόση γκρίνια για τη διαιτησία; Όσο φτάνουμε στο τέλος βλέπουμε τόσες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ας αφήσουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές να κάνουν τη δουλειάς τους, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές. Μην ασχολούμαστε με το παραμικρό για τη διαιτησία. Είναι άδικο να βλέπουμε Κυριακή βράδυ ειδήσεις για τη διαιτησία. Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για το φλέγον θέμα των ορισμών», σχολίασε αρχικά και συνέχισε την ανάλυσή του:

Στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έχουμε έξι φάσεις: 

Σωστά δόθηκε επιθετικό φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στο 47’ είναι ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι και σωστά δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού. Εδώ ίσως αν υπήρξε εξ αρχής η απόφαση του διαιτητή για πέναλτι να μην είχαμε διαμαρτυρίες.

Στο 53’ βλέπουμε, ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, γιατί έχουμε ξεκάθαρη περίπτωση οφσάιντ.

Στο 86’ σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, γιατί ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πέφτει πάνω στον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Στο 89’ έχουμε παράβαση για κίτρινη κάρτα όχι για κόκκινη, από τον Γεντβάι στον Κωνσταντέλια.

Για τέτοιες φάσεις που αφορούν κάρτες, θα πρέπει να μην αδικούμε τον διαιτητή, γιατί ξέρετε, αν πάρουμε μία συγκεκριμένη φάση, ενώ δεν δούμε όλο τον αγώνα, ίσως να τον αδικήσουμε. Όταν έχουμε έναν διαιτητή που αφήνει ένα δυνατό παιχνίδι, μην κάνοντας εύκολη χρήση καρτών και βρεθεί μία φάση που πρέπει να αναλύσουμε, είναι άδικο για τον διαιτητή. Πρέπει να δούμε όλη τη φιλοσοφία και τη διαχείρισή του. Φέρνουμε ξένους διαιτητές και το λέω με παράπονο, οι οποίοι έχουν διαφορετικές κουλτούρες και τρόπο διαιτησίας.

Στο ΑΕΚ-ΟΦΗ είχαμε τρεις φάσεις:

Η πρώτη φάση αφορά το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Στην αρχή της φάσης υπάρχει παράβαση. Ο Πήλιος βρίσκει τον Φελίπε στο γόνατο.

Όσον αφορά για το πέναλτι που φωνάζει ο ΟΦη δεν υπάρχει παράβαση.

Σωστή η απόφαση του Παπαπέτρου που πήρε πίσω πέναλτι υπέρ του Ελίασον.

Στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα η διαιτησία ήταν πολύ καλή η διαιτησία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΙΝΟΚΑΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΦΥΡΑ ΚΑΛΑ» ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ

To Top