Κόσμος

Γαλλία: Δυο συλλήψεις για τη ληστεία με το… πατίνι σε κοσμηματοπωλείο

Γαλλία: Δυο συλλήψεις για τη ληστεία με το… πατίνι σε κοσμηματοπωλείο

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν την Τετάρτη, την επομένη της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο Chaumet στο Παρίσι, σε ένα χώρο στάθμευσης ενός αυτοκινητοδρόμου στην ανατολική Γαλλία και ένα «σημαντικό μέρος» της λείας βρέθηκε στην κατοχή τους, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού και αστυνομική πηγή.

Η ληστεία έγινε χθες το απόγευμα σε το κατάστημα αυτό του διάσημου κοσμηματοπωλείου Chaumet, κοντά στα Ηλύσια Πεδία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του AFP, το οποίο αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ένας άντρας, ο οποίος επέβαινε σε ένα ηλεκτρικό πατίνι, εισέβαλε μέσα στο κατάστημα γύρω στις 17:00 το απόγευμα τοπική ώρα, (18:00 ώρα Ελλάδας) και με την απειλή ενός όπλου έκλεψε κοσμήματα και πολύτιμους λίθους.

Διέφυγε με το ηλεκτρικό πατίνι του αρπάζοντας λεία αξίας μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε αυθημερόν για τον δράστη της ένοπλης ληστείας.

Οι προαναφερθέντες ύποπτοι, γεννημένοι το 1967 και το 1977, ταξίδευαν με λεωφορείο νωρίτερα σήμερα, όταν συνελήφθησαν σε ένα σημείο του αυτοκινητόδρομου Α4 στο Μοσέλ (ανατολικά) «χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση της ταξιαρχίας αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος (BRB)», ενημέρωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο Οίκος Chaumet είναι ιδιαίτερα γνωστός σε όλο τον κόσμο για το ιστορικό του κατάστημα στην Πλατεία Βαντόμ, στην καρδιά του Παρισιού. Το κατάστημα αυτό είχε γίνει στόχος ληστείας το 2009. Τότε είχαν κλαπεί πολύτιμοι λίθοι αξίας 1,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Comments
To Top