Πολιτική

Γεωργιάδης: Το εμβόλιο για την Covid να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας

georgiadis1 1

Γεωργιάδης: Το εμβόλιο για την Covid να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας

«Τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους δεν είχαν τιμωρητικό χαρακτήρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα στον ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε: «είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, καθώς ο κορονοϊός είναι μια νόσος, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με εμβολιασμούς. Δείχνει η κίνηση αυτή ότι περνάμε σε μια νέα εποχή και να κάνουμε το ετήσιο εμβόλιο».

«Η πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε και πρέπει να πετύχουμε να εφαρμόσουμε από εδώ και μπρος είναι το εμβόλιο του Covid να πάψει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι από τα υπόλοιπα εμβόλια και να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας» τόνισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν η διαγραφή των προστίμων είναι μήνυμα τήρησης της νομιμότητας, είπε ότι τα πρόστιμα αυτά δεν είχαν τιμωρητικό ούτε εκδικητικό χαρακτήρα και ήταν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Στην τηλεφωνική παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε τα εξής:

«Την ώρα που αποφασίστηκε το πρόστιμο στους ηλικιωμένους, καλώς αποφασίστηκε; Απάντηση: Καλώς αποφασίστηκε. Για ποιο λόγο; Διότι τότε το πρωτεύον ήταν να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να μπορέσουν πρώτον να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές, γιατί η πανδημία θέριζε και δευτερεύον, να ανοίξει γρηγορότερα η οικονομία, γιατί κινδυνεύαμε με χρεοκοπία.

Δούλεψε το μέτρο; Δούλεψε. Είχαμε αύξηση των εμβολιασμών στις κρίσιμες, τότε, ηλικίες αυτόματα περίπου 10% – 12%. Άρα, ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι κακώς έβαλε το πρόστιμο και ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι δεν έπρεπε να μπει. Το πρόστιμο την εποχή που μπήκε έπρεπε να μπει.
Δεύτερον, σήμερα έχουμε το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο σκοπό; Όχι. Σήμερα το πλαίσιο έχει αλλάξει. Η οικονομία είναι ανοιχτή, η πανδημία είναι πολύ πιο ήπια και είναι ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Και τώρα ο στόχος έχει αλλάξει. Είναι να πείσουμε πια τους περισσότερους από τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

Η πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε και πρέπει να πετύχουμε να εφαρμόσουμε από εδώ και μπρος είναι το εμβόλιο του Covid να πάψει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι από τα υπόλοιπα εμβόλια και να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Και ποιο είναι το ακροατήριο, που κυρίως πρέπει να πείσουμε, για να εμβολιαστεί; Ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, που κυρίως το χρειάζονται; Είναι οι άνθρωποι +60. Γιατί αν πείσουμε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας να εμβολιάζονται μαζικότερα, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο προστασίας της δημόσιας υγείας και να σώσουμε περισσότερους.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό λέμε, κύριοι συμπολίτες μας, εκείνη η περίοδος που τσακωνόμασταν, που είχαμε διχαστεί, που κάναμε αυτή τη φασαρία, έχει παρέλθει. Το εμβόλιο του Covid έχει δοκιμαστεί περισσότερο παντός άλλου εμβολίου.

Άρα, κάνουμε μία κίνηση καλής θέλησης, ακριβώς στην ομάδα εκείνη των ανθρώπων, που θέλουμε να πείσουμε. Ο σκοπός εδώ είναι πώς θα μπορέσουμε πλέον να γίνουμε πιο φιλικοί σε αυτούς τους ανθρώπους, που πρέπει να τους πείσουμε να μπουν να εμβολιαστούν και έτσι ξεκινούμε με αυτό το μέτρο».

To Top