Πολιτική

Γεωργιάδης: Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ευεργετικό για τους Έλληνες

adonis georgiadis

Γεωργιάδης: Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ευεργετικό για τους Έλληνες

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Tο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελείται από ευεργετικές διατάξεις για πολλές κοινωνικές ομάδες επεσήμανε ο υπουργός λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το νομοσχέδιο που φέρνουμε έχει πολύ καλές ειδήσεις για τους Έλληνες. Πρώτον, δεν θα περικόπτεται το 30% της σύνταξης, στους εργαζόμενους  συνταξιούχους και από 1/1/24 να παίρνουν το 100% της σύνταξης τους και να πληρώνουν υπέρ ΕΦΚΑ το 10% του μισθού που θα λαμβάνουν από την επιπλέον δουλειά τους. αυτό σημαίνει κέρδος περίπου 2.500 ευρώ τον χρόνο.

Δεύτερον, «οι κάτοχοι αναπηρικής σύνταξης θα μπορούν πλέον να εργάζονται. Έως σήμερα, κάποιος που έχει αναπηρική σύνταξη χάνει την εργασία του, αν εργαστεί. Εμείς του δίνουμε τη δυνατότητα της εργασίας, αν βεβαίως το επιθυμεί και ο ίδιος».

Κατά τρίτον, συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «με το εν λόγω νομοσχέδιο επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας και το εξομοιώνουμε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους αγρότες, όπως συμβαίνει με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται στους 9 μήνες για όλους. Και αυτή είναι μια μεγάλη προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία τώρα υλοποιείται».

Κι ακόμη, «οι συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση γύρω στο 3%. Και το νομοσχέδιό μας αφορά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς, όπως το είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ξεμπλοκάρουμε 13.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, σε έναν τομέα στον οποίο έχουμε κάνει ήδη σημαντική πρόοδο», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

To Top