Πολιτική

Γεροβασίλη: Διαφωνούμε με την απώλεια εργασίας, είναι μέτρο ακραίο και απάνθρωπο

Γεροβασίλη: Διαφωνούμε με την απώλεια εργασίας, είναι μέτρο ακραίο και απάνθρωπο

Μήνυμα στους πολίτες να εμβολιαστούν έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπου που έχει διαχειριστεί την κατάσταση.

«Εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στήριξε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον τομέα της υγείας.

Αυτό με το οποίο διαφωνούμε σήμερα είναι το μέτρο, η ποινή της απώλειας εργασίας την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι μέτρο ακραίο, απάνθρωπο και δυσανάλογο», ανέφερε στο MEGA η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για να πείσει. Δεν είχε σχέδιο ούτε σε αυτό το κρίσιμο πεδίο. Όφειλε να έχει οργανώσει στοχευμένες καμπάνιες σε συγκεκριμένες ομάδες κοινού που για διαφορετικούς και σύνθετους λόγους έχουν ενστάσεις για το εμβόλιο. Θα όφειλε επίσης να αναγνωρίσει τις αντιφάσεις της στην διαχείριση της πανδημίας, να ασκήσει αυτοκριτική για τη σύγχυση και την ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στους πολίτες από όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί από στόματα υπουργών που απευθύνονταν στους πολίτες ως “διακεκριμένοι επιστήμονες”».

Καταλήγοντας, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε τα εξής: «Δεν μπορεί όμως μία κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την υγεία και τη ζωή των πολιτών και να δρα βλαπτικά και τιμωρητικά εναλλάξ! Και η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μία πράξη βλαπτική. Η υπουργοποίηση Πλεύρη -ενός ανθρώπου που κατά τις δικές του δηλώσεις δεν αγαπά τους ανθρώπους- στη θέση του υπερασπιστή της υγείας όλων, της δημόσιας υγείας, τι είναι αλήθεια;».

Comments
To Top