Πολιτική

Γεροβασίλη: Με εντολή Μητσοτάκη συνεχίζονται οι κοινοβουλευτικοί περιορισμοί

Γεροβασίλη: Με εντολή Μητσοτάκη συνεχίζονται οι κοινοβουλευτικοί περιορισμοί

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως τώρα στηρίξει όλα τα υγειονομικά μέτρα και τους σχετικούς περιορισμούς στη λειτουργία της Βουλής όταν ήταν κλειστή η χώρα και όλες οι δραστηριότητες. Σήμερα όμως που έχουν ανοίξει τα πάντα, με αυστηρούς περιορισμούς παραμένουν μόνο το ελληνικό κοινοβούλιο, τα πανεπιστήμια και … η μουσική» επισημαίνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη..

Όπως επισημαίνει, στο Thema Radio η κα. Γεροβασίλη: «τα γεγονότα έχουν ως εξής: Ζητήσαμε τη φυσική παρουσία των βουλευτών στην ονομαστική ψηφοφορία. Και αυτό δε σημαίνει συνωστισμός καθώς κάποιοι βρίσκονται στο φυσικό χώρο και κάποιοι στον ψηφιακό. Μας είπαν πως δεν μπορεί το σύστημα να υποστηρίξει 300 ανθρώπους να ψηφίσουν.

Θέσαμε επίσης το θέμα της παραβίασης της μυστικότητας της ψήφου μέσω της διαδικασίας ψηφοφορίας δια των Γραμματειών των Κ.Ο. Ζητήσαμε επίσης την φυσική παρουσία των βουλευτών στις διαδικασίας επιτροπών και ολομέλειας, με τήρηση των μέτρων και χωρίς ταυτόχρονη παρουσία. Τίποτα από αυτά δεν έγινε δεκτό! Είναι σαφές ότι αυτοί οι περιορισμοί στο κοινοβούλιο είναι πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης. Με εντολή Μητσοτάκη».

«Θα απέχουμε από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας»

Και συνεχίζει: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες στη Βουλή υπήρξε ξεκάθαρος: Έως ότου ανοίξουν οι ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή, θα απέχουμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα υπ’ αυτές τις συνθήκες να στηρίξουμε τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Η ΝΔ φοβάται πλέον τον ίδιο της τον εαυτό. Φοβούνται διαρροές όχι μόνο στις ψηφοφορίες αλλά και στις τοποθετήσεις των βουλευτών τους. Προφανώς φοβούνται διαρροές. Όχι μόνο στις ψηφοφορίες αλλά και στις τοποθετήσεις των βουλευτών τους.

Η Νέα Δημοκρατία πλέον φοβάται τον ίδιο τον εαυτό της. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις. Μετά το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια όπου είχαμε διαφοροποιήσεις, είτε τις εκφρασμένες από τις δύο βουλευτές, είτε τις σιωπηλές, σήμερα συμβαίνει το εξής πρωτοφανές: Έχουμε τη συζήτηση στην ολομέλεια του νομοσχεδίου για τη Φαρμακευτική Κάνναβη. Δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις τέσσερις συνεδριάσεις των επιτροπών για να το υπερασπιστεί! Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει μπροστά της, εκτός του τρέχοντος νομοσχεδίου και τις συμφωνίες με τη …«γειτονική χώρα» δηλαδή την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και περιμένω πώς θα υπάρχουν και διαφωνίες και στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά».

Κατά την κ. Γεροβασίλη, «η ειδοποιός διαφορά στην αντίληψη της εσωκομματικής δημοκρατίας είναι η εξής: Οι εσωτερικές διαφωνίες στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζονται με τον απόλυτο έλεγχο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, ενώ οι εσωτερικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανήκουν στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου. Εκτός από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, θυμίζω ότι οι Γραμματείες των Κ.Ο., όταν υπάρχει περιορισμός ομιλητών, δίνουν τους ομιλητές βάσει του προκαθορισμένου αριθμού που ορίζεται από το Προεδρείο της Βουλής. Άρα οι Γραμματείες ορίζουν το ποιοι θα μιλήσουν. Και εκεί δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη ΝΔ. Δεν το φαντάζομαι. Το γνωρίζω.

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί πλέον να κυβερνήσει καταφεύγοντας στον έλεγχο γνώμης και δημόσιας διαφωνίας. Και είναι λογικό κάποιοι να είναι πιο τολμηροί από άλλους όπως υπήρξε η κ. Γιαννάκου και η κ. Κεφαλογιάννη στο Ν/Σ για τη συνεπιμέλεια. Ως εκ τούτου είναι απολύτως ερμηνεύσιμο το φαινόμενο να μην έχει τοποθετηθεί ούτε ένας βουλευτής στο Σ/Ν για τη φαρμακευτική κάνναβη και απολύτως εξηγήσιμο το γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει τους λόγους της να διατηρεί τους περιορισμούς στη Βουλή».

Comments
To Top