Αθλητικά

Γκάι: ’’Το πάθος των οπαδών στην Ευρώπη δε συγκρίνεται με τις ΗΠΑ – Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά’’

Γκάι: ’’Το πάθος των οπαδών στην Ευρώπη δε συγκρίνεται με τις ΗΠΑ - Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά’’

Ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού σχολίασε την εμπειρία του από την Ευρωλίγκα και μίλησε για το ίδρυμα που διατηρεί ο ίδιος στις ΗΠΑ.

Ο Κάιλ Γκάι από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στο δυναμικό του Τριφυλλιού και την εφετινή σεζόν κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Ο ”μπομπέρ” των πράσινων συνέκρινε το μπάσκετ σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ στάθηκε στο ίδρυμα που έχει φτιάξει και βοηθάει ανθρώπους που έχουν βιώσει κοινωνική αδικία ή έχουν ταλαιπωρηθεί από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Για τις διαφορές στο μπάσκετ ανάμεσα στις δύο ηπείρους, δήλωσε: 

«Είναι παρόμοια. Στην Ευρώπη όμως είναι διαφορετικά όσον αφορά τους οπαδούς και το πάθος. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που έχω παίξει και έχω υπάρξει σε αρκετές τρομερές στις ΗΠΑ. Για αυτό και δεν μπορούν να συγκριθούν ιδιαίτερα. Ο τρόπος όμως με τον οποίο αγαπούν το μπάσκετ στην Ευρώπη και την Ιντιάνα είναι ο ίδιος».

Για το ίδρυμα το οποίο διατηρεί εδώ και μερικά χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Πραγματικά πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει κάτι με τον οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και αν είναι κάτι μικρό.
Πιστεύω ότι το γεγονός πως έχω προσωπική εμπειρία σίγουρα με βοηθάει. Με βοηθάει στο να βρω ένα σημείο ώστε να εστιάσω, κάτι στο οποίο συγκεντρώνομαι επειδή πολλοί άνθρωποι περνούν δύσκολα και ποτέ δεν ζητούν βοήθεια ή ποτέ δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να μιλήσουν για αυτό. Για αυτό τον λόγο μου αρέσει να είμαι ανοικτός για τις εμπειρίες μου.

Έχουμε ασχοληθεί με θέματα κοινωνικής αδικίας, ανισότητας, έχουμε περιθάλψει βετεράνους και ψυχικά ασθενείς. Έχουμε ασχοληθεί με την πρόληψη αυτοκτονίας, με την ενημέρωση για το περιβάλλον και πολλά ακόμα. Είμαι περήφανος για αυτό».

To Top