Κόσμος

Γονείς ακούν την καρδιά του γιου τους να ξαναχτυπά τρία χρόνια μετά τον θάνατό του

0dh9va2b

Γονείς ακούν την καρδιά του γιου τους να ξαναχτυπά τρία χρόνια μετά τον θάνατό του

Οι γονείς ενός δωρητή οργάνων κατάφεραν να ακούσουν την καρδιά του γιου τους τρία χρόνια μετά τον θάνατό του. Η οικογένεια του 30χρονου Kitt Blake, από το Norwich, στο Norfolk, συνάντησε τον άνδρα που έχει την καρδιά του γιου τους μετά από μεταμόσχευση οργάνου. Ο 64χρονος Tim Head από το Wymondham επισκέφθηκε τους γονείς του Kitt προκειμένου αυτοί, με ένα στηθοσκόπιο, να ακούσουν την καρδιά του παιδιού τους να ξαναχτυπά. «Μου έδωσε λίγη δύναμη», είπε η μητέρα του Kitt, Τζέιν και πρόσθεσε: «Το να πιστεύεις ότι ο Kitt βοήθησε τον Τιμ και ότι η ζωή του είναι τόσο διαφορετική τώρα από το πώς ήταν, είναι θαυμάσιο».

Ο Kitt Blake πέθανε την άνοιξη του 2020, και οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τέσσερα από τα όργανά του. Ο Tim Head που διαγνώστηκε με διατατική μυοκαρδιοπάθεια – μια ασθένεια που αποδυναμώνει τα τοιχώματα της καρδιάς, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συσπαστεί σωστά, έλαβε την καρδιά του Kitt. Πριν τη μεταμόσχευση ήταν άρρωστος για πέντε χρόνια και παραδέχτηκε ότι «ήθελε να πεθάνει» καθώς «δεν είχε ζωή».

Είπε ότι η συνάντηση με την οικογένεια του Kitt ήταν μια «πολύ συναισθηματική» στιγμή. «Είναι δύσκολο να το αποδεχτώ. Τους κοιτάζω γνωρίζοντας ότι έχω την καρδιά του αγοριού τους. Δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτομαι τι έχω περάσει και πώς αντιμετωπίζει η άλλη οικογένεια» τόνισε και πρόσθεσε: «Απολαμβάνω τη ζωή τώρα, είναι φανταστική. Δουλεύω με πλήρες ωράριο και κάνω μια κανονική ζωή τώρα».

Όταν ο 30χρονος Κιττ πέθανε, δεν είχε εγγραφεί στο μητρώο δωρητών, αλλά η οικογένειά του συναίνεσε να χρησιμοποιηθούν τα όργανά του για να βοηθήσει άλλους αφού μίλησαν με μια εξειδικευμένη νοσοκόμα. Σύμφωνα με το NHS Blood and Transplant, 1.643 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει μόσχευμα τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ ακόμη 7.219 παραμένουν σε λίστα αναμονής.

Χθες, ξεκίνησε η Εβδομάδα Δωρεάς Οργάνων, στη Μεγάλη Βρετανία, κατά την οποία ελπίζεται να προστεθούν 25.000 νέοι δότες οργάνων στο εθνικό μητρώο. Η Natalie Ashley, μια εξειδικευμένη νοσοκόμα δωρεάς οργάνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Norfolk & Norwich, είπε: «Πραγματικά προτρέπουμε τους ανθρώπους, εάν υποστηρίζουν τη δωρεά, να καταχωρίσουν αυτήν την απόφαση στο μητρώο δωρητών. Αλλά επίσης, να μιλήσουν στην οικογένειά τους για να τους ενημερώσουν ότι αυτό θα ήταν αυτό που θέλουν».

Πέρυσι, 439 ασθενείς πέθαναν περιμένοντας μεταμόσχευση. Άλλοι 732 ασθενείς αφαιρέθηκαν από τη λίστα μεταμοσχεύσεων λόγω επιδείνωσης της υγείας τους.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

To Top