Ελλάδα

Η Έλενα Ράπτη συμμετείχε ως εισηγήτρια σε διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση

elena rapti

Η Έλενα Ράπτη συμμετείχε ως εισηγήτρια σε διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση

Η Έλενα Ράπτη,  Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ως εισηγήτρια στην διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Διαχείριση της Σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών» που διοργάνωσε το Τμήμα Επισκεπτών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Στόχος της εκδήλωσης η έγκαιρη ανίχνευση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσίασε σε εκπαιδευτικούς και γονείς όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στο παιδί ότι κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει ή να το χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματός του, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από το εσώρουχό του. Και αντιστοίχως ούτε το παιδί επιτρέπεται να αγγίξει το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

🔹Συμμετείχα ως εισηγήτρια στην διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Διαχείριση της Σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών» που διοργάνωσε το Τμήμα Επισκεπτών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.🔹Στόχος της εκδήλωσης η έγκαιρη ανίχνευση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.🔹Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσίασα σε εκπαιδευτικούς και γονείς όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.🔹Πρέπει να γίνει κατανοητό στο παιδί ότι κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει ή να το χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματός του, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από το εσώρουχό του. Και αντιστοίχως ούτε το παιδί επιτρέπεται να αγγίξει το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΘΡΙΑΣΙΟ Γενικό νοσοκομείο Ελευσίνας

Posted by Elena Rapti on Saturday, June 17, 2023

To Top