Οικονομία

Η Ελλάδα ψηλά στο βάθρο του τουρισμού

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η τρίτη πιο δημοφιλής χώρα για επίσκεψη το 2024 από τους Βρετανούς είναι η Ελλάδα, με 70.700 αναζητήσεις στοGoogle. Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείαςBounce η οποία ανέλυσε τις αναζητήσεις των Βρετανών στοGoogle τους τελευταίους τρεις μήνες για τις πιο δημοφιλείς χώρες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το 2024. Σύμφωνα με την έρευνα, «το μεσογειακό έθνος είναι δημοφιλές στους βρετανούς τουρίστες χάρη στο ζεστό κλίμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε πόλεις του Νότου όπως το Ηράκλειο, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 18ºC τον Δεκέμβριο». «Είναι επίσης τέλειος (προορισμός) αν ενδιαφέρεστε για τον πολιτισμό, καθώς η πρωτεύουσα, η Αθήνα, φιλοξενεί αρχαία ορόσημα και περισσότερα από 80 μουσεία». Κορυφαία πιο δημοφιλής χώρα για επίσκεψη φέτος είναι η Τουρκία, με 102.900 αναζητήσεις στο Google. Η δεύτερη πιο δημοφιλής χώρα για επίσκεψη φέτος είναι η Ισλανδία, με 95.200 αναζητήσεις στο Google. Επίσης νέα στοιχεία έδειξαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται για το 2024 στους τρεις κορυφαίους προορισμούς της TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης. Η TUI τοποθέτησε την Ελλάδα μαζί με την Ισπανία και την Τουρκία στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καλοκαιριού για τους ταξιδιώτες της.

Εξοδος από τη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκε χθες η αποχώρηση της AEGEAN από τη ρουμανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Animawings. Η ελληνική εταιρεία μεταβίβασε το σύνολο της συμμετοχής της στην Animawings, στο Memento Group, έτερο μέτοχο και κυριότερο εμπορικό συνεργάτη της ρουμανικής εταιρείας. Η Memento Group γίνεται πλέον μοναδικός μέτοχος της Animawings με ποσοστό 100%. Το ένα από τα δύο αεροσκάφη της AEGEAN που είχαν μισθωθεί στην Animawings έχει ήδη επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ σε λίγους μήνες θα επιστρέψει και το δεύτερο, «για την περαιτέρω ενίσχυση των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών της AEGEAN», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Νέα ταυτότητα για μπουτίκ hotels

Νέα νέα ταυτότητα επικοινωνίας απέκτησαν τα περίπου 200 Boutique Hotels, που είναι μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Η νέα στρατηγική επικοινωνίας, με κύριο μήνυμα «Love to host you», έχει ως στόχο την προβολή των Boutique Hotels και των ξεχωριστών υπηρεσιών τους στην εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά, κάτι που αναμένεται να προσδώσει στους ξενοδόχους ακόμα περισσότερα οφέλη και αναγνωσιμότητα.

Σήμανε η καμπάνα του ελέγχου

Εφτασε η ώρα του ελέγχου για τους πρώτους 800 φορολογούμενους που πιάστηκαν στα δίχτυα των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ, ενώ για εκατοντάδες επιπλέον δρομολογούνται ειδοποιητήρια εξηγήσεων. Επίσης δεν λείπουν  οι τηλεφωνικές οχλήσεις από ελεγκτές της ΑΑΔΕ για παροχή διευκρινίσεων. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω φορολογουμένων που έχουν μπει στο μάτι της ΑΑΔΕ είναι τα στοιχεία που δείχνουν δηλωθέντα εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ και ταυτόχρονες δαπάνες άνω των 30.000 που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ή και ξεπερνούν ακόμα και τις 300.000 ευρώ.

Αλλαγές στο τιμόνι της ΕΑΤ

Η Ισμήνη Παπακυρίλλου αναλαμβάνει νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), αντικαθιστώντας τον Γιώργο Ζαββό, ο οποίος ήταν στην ηγεσία της ΕΑΤ από τον Σεπτέμβριο του 2023. Η Ισμήνη Παπακυρίλλου έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με αρμοδιότητα τα χαρτοφυλάκια χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμπειρία που αναμένεται να κεφαλαιοποιήσει στον νέο της ρόλο υπέρ της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Εξάλλου, η Ι. Παπακυρίλλου έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ είναι απόφοιτος κορυφαίων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Το κόστος της αγάπης

«Δείκτη κόστους αγάπης» εκπόνησε ο Economist με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η Συνομοσπονδία Λιανοπωλητών των ΗΠΑ (NRF) εκτιμά ο μέσος Αμερικανός δαπανά 186 δολάρια τη συγκεκριμένη ημέρα. Σε κάποιες πόλεις όμως το κόστος είναι πολύ υψηλότερο, σύμφωνα με τον δείκτη. Ο Economist χρησιμοποίησε στοιχεία από τον Economy Intelligence Unit (EIU) για να φτιάξει την κατάταξη των πιο ακριβών πόλεων με βάση μια ρομαντική βραδιά: ποτά σε καλό ξενοδοχείο, γεύμα δύο ατόμων, εισιτήρια για κινηματογράφο, ταξί επιστροφής για το σπίτι και ένα καλό μπουκάλι κρασί για τα περαιτέρω. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα ζευγάρια στη Σανγκάη θα ξόδευαν τα περισσότερα περίπου 600 δολάρια για τη ρομαντική βραδιά. Ακολουθούν η Νέα Υόρκη με περίπου 570 δολάρια, το Μπαχρέιν με κάτι παραπάνω από 500 δολάρια, το Λος Αντζελες το ίδιο, ενώ το Παρίσι είναι η πιο ακριβή ευρωπαϊκή πόλη με κόστος 500 δολάρια.

Νέα ιστοσελίδα

Σε λειτουργία τέθηκε η νέος επίσημος ιστότοπος της ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Στο επίκεντρο του ανασχεδιασμού, που ακολουθεί τη νέα οπτική ταυτότητα της ΑΑΔΕ, βρίσκεται η ευκολία πλοήγησης του χρήστη, προκειμένου να είναι γρήγορα προσβάσιμο το περιεχόμενο που αναζητούν οι επισκέπτες. Οι πληροφορίες έχουν ενταχθεί στο νέο κεντρικό menu σε θεματικές κατηγορίες, με άξονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων, την επίκαιρη ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις στη νομοθεσία, τα Τελωνεία, το Γενικό Χημείο και τα διεθνή θέματα, καθώς και την παρακολούθηση του έργου της ΑΑΔΕ.

To Top