Κόσμος

Η έντονη φημολογία για εγκεφαλικό του Τραμπ και η κάθετη διάψευση του γιατρού του

«Δεν συνέβη κάτι τέτοιο και παραμένει υγιής»

Μια έντονη φημολογία (παραφιλολογία κατά τον ίδιο) έχει αναπτυχθεί στις ΗΠΑ αναφορικά με το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, έπειτα από τη σφοδρή αντίδραση του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ, σειρά πήρε ο γιατρός του για να διαψεύσει κάτι τέτοιο.

«Δεν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και παραμένει υγιής», δήλωσε ο γιατρός του χθες, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στα αναφερόμενα σε βιβλίο, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ήταν έτοιμος για την ανάληψη προεδρικών καθηκόντων, στη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής ιατρικής επίσκεψης του Τραμπ, τον προηγούμενο χρόνο.

Στο βιβλίο, που έχει τίτλο «Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των ΗΠΑ», ο δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times, Μάικλ Σμιντ, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα όσα λέγονταν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, περίπου την περίοδο που έγινε η επίσκεψη τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε τεθεί σε ετοιμότητα για την ανάληψη προεδρικών εξουσιών στην περίπτωση που ήταν αναγκαίο να χειρουργηθεί ο πρόεδρος και ήταν απαραίτητο να αναισθητοποιηθεί.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε αποσπάσματα από το βιβλίο, που έχουν λάβει αμερικανικά ΜΜΕ.

«Δεν θυμάμαι να έχω ενημερωθεί για να είμαι σε ετοιμότητα», δήλωσε ο Πενς από την πλευρά του σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο Fox News και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Είχα ενημερωθεί ότι ο πρόεδρος είχε ένα ιατρικό ραντεβού», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν υπέστη, αλλά ούτε και εξετάστηκε για εγκεφαλικό ή ελαφρύ εγκεφαλικό ή κάποια οξεία καρδιαγγειακή έκτακτη ανάγκη, όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί από τα ΜΜΕ», ανάφερε σε ανακοίνωσή του ο γιατρός του προέδρου Τραμπ, δρ. Σον Κόνλι.

Comments
To Top