Κόσμος

Η φατρία «Ρέμο», η κλοπή γιγάντιου χρυσού νομίσματος 100 κιλών και η μεγάλη επιχείρηση στο Βερολίνο

Η φατρία «Ρέμο», η κλοπή γιγάντιου χρυσού νομίσματος 100 κιλών και η μεγάλη επιχείρηση στο Βερολίνο

Έρευνες στο Βερολίνο και τα περίχωρά του πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες αστυνομικοί και μέλη ειδικών δυνάμεων. Στόχος ήταν το οργανωμένο έγκλημα και συνέλαβαν δύο υπόπτους στο πλαίσιο έρευνας για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η επιχείρηση άρχισε τα χαράματα στη γερμανική πρωτεύουσα και τη γειτονική περιφέρεια του Βραδεμβούργου και στη διάρκειά της εκτελέσθηκαν περισσότερα από 20 εντάλματα έρευνας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εισαγγελία του Βερολίνου.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι έρευνες αφορούσαν επίσης τα βίαια επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στη διάρκεια «συγκρούσεων μεταξύ φατριών» στα τέλη του 2020 ανάμεσα σε ομάδες «αραβικής καταγωγής και ρώσους πολίτες τσετσένικης καταγωγής», διευκρινίζουν η εισαγγελία και η αστυνομία.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση είχε στόχο τη «φατρία Ρέμο», που έχει πάρει το όνομά της από μια λιβανικής καταγωγής κουρδική οικογένεια, ένα από τα μέλη της οποίας ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν σήμερα.

Αυτή η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για λαθρεμπόριο και βιαιότητες, όπως μεταδίδουν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέλη της συνελήφθησαν στα τέλη του 2020 επειδή είχαν συμμετάσχει στη διάρρηξη του μουσείου της Πράσινης Κρύπτης (Grunes Gewolbe) στη Δρέσδη τον Νοέμβριο 2019, όπου είχε κλαπεί μεταξύ άλλων ένα διαμάντι 49 καρατίων. Η λεία των διαρρηκτών δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η φατρία «Ρέμο» είχε ήδη εμπλακεί στην κλοπή ενός γιγάντιου χρυσού νομίσματος 100 κιλών και αξίας περίπου 3,75 εκατομμυρίων ευρώ το 2017 από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου.

Οι μαφιόζικες φατρίες, οι οποίες έχουν έντονη παρουσία στη γερμανική πρωτεύουσα, είναι ιδιαίτερα δραστήριες στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία, τις απάτες, τις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Comments
To Top