Ιστορίες

Η γυναίκα μου με απάτησε και χωρίσαμε. Τώρα υποψιάζομαι ότι θέλει να τα ξαναβρούμε, τί να κάνω;

Είμαι 40 χρονών και ήμουν 15 χρόνια παντρεμένος μέχρι πριν από 9 μήνες οπότε και ανακάλυψα ότι η γυναίκα μου με απατούσε και έφυγα από το σπίτι. Έχουμε δύο παιδιά 10 και 13 χρονών.

Τα πράγματα ήταν από την αρχή πολύ άσχημα. Τον πρώτο καιρό ήταν απόμακρη, οξύθυμη και περίεργη μέχρι που ανακάλυψα ότι είχε σχέση με άλλον. Παρόλο που ήμουν πρόθυμος να το δουλέψουμε για να σώσουμε το γάμο μας κυρίως λόγω των παιδιών εκείνη ήταν ξεκάθαρη και αποφασισμένη: Ο γάμος μας είχε τελειώσει.

Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι, ωστόσο επικεντρώθηκα στη δουλειά και τα παιδιά μου, τα οποία βλέπω κατά το ήμισυ του χρόνου και σιγά-σιγά άρχισα να το αφήνω πίσω μου. Η πρώην μου τα έχει ακόμα με τον άλλο αλλά τα πράγματα έμαθα ότι δεν πάνε και πολύ καλά μεταξύ τους. Τα παιδιά μου λένε ότι τσακώνονται πολύ με τη μαμά τους γιατί θέλουν να έρθουν να μείνουν μαζί μου αλλά εγώ τους λέω και δεν είναι σωστό να τσακώνονται μαζί της και να τη στεναχωρούν.

Σε όλη τη διάρκεια του γάμου μας έδωσα ό, τι είχα και δεν είχα για να είναι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη από το γάμο μας γι’ αυτό και δεν μπορώ να δικαιολογήσω την εξέλιξη αυτή. Πάντα έκανα ό, τι ήθελε για να αποφύγω τσακωμούς και συγκρούσεις και αντί να είναι ευχαριστημένη, ήταν πάντα θυμωμένη.

Στην παρούσα φάση είμαι τελείως μόνος και πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Πάνω απ’ όλα είμαι ήρεμος και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.

Το περίεργο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα όταν μου έφερε τα παιδιά στο σπίτι. Ήταν γλυκιά, ήρεμη, με ρώτησε τι κάνω, πώς είμαι, πώς τα περνάω, έδειξε ενδιαφέρον γενικά και μάλιστα μου είπε τι έκανα και έχω ομορφύνει έτσι!

Με ρώτησε αν θέλω να βγούμε όλοι μαζί με τα παιδιά να φάμε όταν της πήγα τα παιδιά στο σπίτι κάτι που με κάνει να υποψιάζομαι ότι θέλει να τα ξαναβρούμε και το πάει εμμέσως. Με αντιμετωπίζει σαν το σιγουράκι της. Αφού δεν πάει καλά η άλλη σχέση, ας γυρίσουμε σε αυτόν που τον ξέρουμε και μας ξέρει. Την αγαπώ ακόμα για να πω την αλήθεια μου αλλά δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για να γυρίσω κοντά της μετά το κέρατο και την κοροϊδία που έφαγα στη μούρη. Ποιος μου λέει εμένα ότι αύριο μεθαύριο δεν θα κάνει τα ίδια;

Κώστας

Comments
To Top