Κόσμος

Η κακή οικονομική κατάσταση στον Λίβανο και η έκρηξη που κάποια στιγμή θα ερχόταν

«Είναι μια συσσωρευμένη καταστροφή» λέει ο Ελληνολιβανέζος Κωνσταντίνος Στεφανίδης

Σε ένα βουνό προβλημάτων, που επί χρόνια συσσωρεύονταν και είχαν οδηγήσει τον κόσμο στην εξαθλίωση, ήρθε να προστεθεί η έκρηξη στη Βηρυτό σύμφωνα με τον Ελληνολιβανέζο Κωνσταντίνο Στεφανίδη, που έχει ζήσει πολλά χρόνια στον Λίβανο.

«Μπορεί πρακτικά να ήταν μια έκρηξη, αλλά μια έκρηξη γενικότερα θα γινόταν κάποια στιγμή στο Λίβανο με όλα αυτά που έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η οικονομική κατάσταση στο Λίβανο είναι πολύ κακή όπως εξήγησε, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι έχουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά δε μπορούν να κάνουν ανάληψη.

«Έχω πολλούς φίλους. Έχω φίλους που αυτή τη στιγμή είναι τραυματίες σε νοσοκομεία, φίλους που έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους. Είμαι σε συνεχή επαφή μαζί τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Ένα κομμάτι του έσπασε το πόδι»

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για έναν τραυματία φίλο του ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ο άνδρας βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό του την ώρα της έκρηξης.

«Ο ένας φίλος μου, ο οποίος δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, έπρεπε να περιμένει περίπου 5-6 ώρες για να βρεθεί αίμα γι’ αυτόν. Είχε θραύσματα σε όλο το σώμα, από πρόσωπο μέχρι πόδια από το ωστικό κύμα. Ένα κομμάτι του έσπασε το πόδι».

Ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε ότι ο κόσμος πρέπει να αποζημιωθεί, όμως το κράτος δεν έχει τα χρήματα.

«Πού θα βρει χρήματα το κράτος; Πώς θα ξαναφτιάξουν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι; Υπάρχει θυμός. Θυμός για όλα αυτά, τα οποία επί 50 χρόνια γίνονται από την πολιτική ελίτ. Η διαφθορά. Η αδιαφορία για το τι κάνει ο κόσμος» τόνισε.

Για τους Έλληνες που παραμένουν εκεί είπε πως οι περισσότεροι έχουν φύγει και όσοι έμειναν, έμειναν από λάθος εκτίμηση.

«Είναι μια συσσωρευμένη καταστροφή του Λιβάνου επί δεκαετίες. Αυτό που συνέβη είναι φοβερό.», τόνισε.

Comments
To Top