Κόσμος

Η πτήση του τρόμου: Βγάζουν επιβάτες από το αεροσκάφος με φορεία μετά από σοβαρές αναταράξεις

Η πτήση του τρόμου: Βγάζουν επιβάτες από το αεροσκάφος με φορεία μετά από σοβαρές αναταράξεις

Εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν επιβάτες να μεταφέρονται με φορεία από μια πτήση της Delta αφού το αεροπλάνο τους έπεσε σε «σοβαρές αναταράξεις» λίγο έξω από την Ατλάντα το βράδυ της Τρίτης. Το αποτέλεσμα ήταν 11 άτομα να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Επιβάτες και αεροσυνοδοί ήταν μεταξύ των τραυματιών όταν η πτήση 175 – καθ’ οδόν από το Μιλάνο της Ιταλίας – έπεσε σε αναταράξεις λίγο πριν από τις 7 μ.μ., ανακοίνωσαν η αεροπορική εταιρεία και οι ομοσπονδιακές αρχές.

Βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τουλάχιστον δύο ανθρώπους να μεταφέρονται με φορεία στον διάδρομο του Airbus A350 μετά την ασφαλή προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα. Μια γυναίκα, που πιστεύεται ότι ήταν αεροσυνοδός, έβγαινε από το αεροπλάνο με επίδεσμο στο κεφάλι και νάρθηκα στον αυχένα, ενώ επιβάτιδα φαινόταν να κρατάει μια μεγάλη παγοκύστη στο κεφάλι της.

Αρκετά μέλη του πληρώματος βιντεοσκοπήθηκαν επίσης να με νάρθηκες στον αυχένα καθώς κάθονταν σε αναπηρικά καροτσάκια μέσα στον τερματικό σταθμό.

Η επιβάτης που τράβηξε το βίντεο, η χρήστης του Instagram @helloayo, υπενθύμισε πώς το αεροπλάνο «έπεσε» ξαφνικά λόγω των αναταράξεων, κάνοντας πολλούς, μεταξύ των οποίων και την ίδια, «να πετάξουν από τις θέσεις τους». «Υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων αεροσυνοδών», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κάναμε αναγκαστική προσγείωση και οι μη σοβαρά τραυματισμένοι έπρεπε να παραμείνουν στο αεροπλάνο μέχρι να έρθει νέο πλήρωμα πτήσης, επειδή δεν μπορείς να αποβιβαστείς χωρίς αυτό».

Ένα ζευγάρι που επέβαινε στο αεροσκάφος, το οποίο δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο Fox5 ότι οι επιβάτες έπρεπε να παραμείνουν στο αεροσκάφος για περίπου δύο ώρες, ενώ οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που φαίνεται να έχουν «σοβαρά τραύματα στο κεφάλι», απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος.

View this post on Instagram

A post shared by Ayọ Suber (@helloayo)

Η πτήση αντιμετώπισε αναταράξεις περίπου 40 μίλια μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τη New York Post.

Συνολικά, 11 επιβάτες και μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματά τους, ανέφερε η Delta σε ανακοίνωσή της. Η κατάσταση των τραυματιών -ή η έκταση των τραυματισμών- δεν ήταν άμεσα σαφείς.

To Top