Κόσμος

Η Ρωσία λέει πως απέτρεψε επίθεση της Ουκρανίας με drones

drone3

Η Ρωσία λέει πως απέτρεψε επίθεση της Ουκρανίας με drones

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι αποκρούστηκε επίθεση ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ (δυτικά), που γειτονεύει με την Ουκρανία.

Η επίθεση που αποπειράθηκε το Κίεβο «με 7 drones εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας απετράπη», διαβεβαίωσε το υπουργείο μέσω Telegram.

«Όλα τα ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν» από μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν διευκρίνισε ούτε πού ακριβώς έγιναν οι καταρρίψεις, ούτε εάν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές.

Ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ από την πλευρά του αναφέρθηκε σε επίθεση στην πόλη Γούπκιν. Δεν υπήρξαν θύματα, διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος, όμως «διαπιστώθηκαν ζημιές» σε τέσσερις κατοικίες, κυρίως σπασμένα παράθυρα.

Η Ουκρανία πολλαπλασίασε τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις εναντίον στόχων στη Ρωσία βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως παραμεθόριες περιοχές.

Την 30ή Δεκεμβρίου, στην ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ εξαπολύθηκε η πιο πολυαίμακτη ουκρανική επίθεση στο ρωσικό έδαφος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη 24η Φεβρουαρίου 2022. Σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι κι άλλοι περίπου εκατό τραυματίστηκαν.

To Top