Κόσμος

ΗΠΑ: 1.000 στρατιωτικοί στη μάχη με την Όμικρον – Καλύπτουν κενά σε νοσοκομεία έξι πολιτειών

ΗΠΑ: 1.000 στρατιωτικοί στη μάχη με την Όμικρον – Καλύπτουν κενά σε νοσοκομεία έξι πολιτειών

Επιπλέον 1.000 στρατιωτικοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα αναπτυχθούν σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ για να στελεχώσουν και να βοηθήσουν τα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί από την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 που σχετίζονται με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, Όμικρον, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

Ομάδες επτά έως 25 στρατιωτικών γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού θα αρχίσουν να φτάνουν στο Μίσιγκαν, το Νιου Τζέρσεϊ, το Νέο Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο και το Ρόουντ Άιλαντ την επόμενη εβδομάδα για να υποστηρίξουν το υγειονομικό προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείας και να επιτρέψουν στο προσωπικό του νοσοκομείου να συνεχίσει να ασχολείται με άλλες θεραπείες νοσηλευομένων, είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Το νούμερο ένα ζητούμενο συνεχίζει να είναι η στελέχωση», ανέφερε σχετικά και η Ντιν Κρίσγουελ, διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), στο CNN, προσθέτοντας ότι άλλες Πολιτείες πιθανότατα θα χρειαστούν ενισχύσεις από στρατιωτικούς και άλλους ομοσπονδιακούς γιατρούς και νοσηλευτές για να συνδράμουν στη φροντίδα ασθενών με Covid-19 και με άλλες ασθένειες, όπως γράφει το Reuters.

Επισημαίνεται πως οι νοσηλείες για την Covid-19 στη χώρα έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ αυτή την εβδομάδα μετά από μια σταθερή αύξηση κρουσμάτων από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων, και ενώ η Όμικρον ξεπέρασε την Delta ως κυρίαρχη παραλλαγή.

Νοσοκομείο Covid ΗΠΑ

133.871 οι νοσηλευόμενοι με Covid, κατά μέσο όρο, την περασμένη εβδομάδα

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, 133.871 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με Covid στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα.

Η αύξηση αυτή έχει επιβαρύνει τα συστήματα υγείας και ανάγκασε αρκετές Πολιτείες να αναβάλουν εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Άλλωστε, η Όμικρον όχι μόνο αυξάνει τα κρούσματα, αλλά και περιορίζει το προσωπικό που έχει πληγεί από τις δικές του λοιμώξεις με την νόσο ή την έκθεση στον ιό.

Πολλές Πολιτείες έχουν ήδη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να χαλαρώσουν κανονισμούς και να απελευθερώσουν πόρους ώστε να αντιμετωπίσουν την έξαρση της επιδημίας.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 847.664 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την νόσο στις ΗΠΑ, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 63.268.225 κρούσματα καθώς η πανδημία εισέρχεται στον τρίτο χρόνο της.

To Top