Κόσμος

ΗΠΑ: Πολλή δουλειά μένει να γίνει για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων στη Γάζα

omoiroi hamas6

ΗΠΑ: Πολλή δουλειά μένει να γίνει για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις που έχουν στόχο την επίτευξη νέας συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα είναι εποικοδομητικές αλλά μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει μια ανθρωπιστική παύση στις μάχες στη Γάζα που να διαρκέσει αρκετά ώστε να επιτρέψει την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ομήρων.

Κατάρ: Πρόταση για εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων θα διαβιβαστεί στη Χαμάς

Ένα πλαίσιο για τη διακοπή των μαχών στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται μετά την επίθεση της Χαμάς αναμένεται να διαβιβαστεί στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Κατάρ στο τέλος των συναντήσεων με Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Ο Μοχάμαντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι σημειώθηκε «αξιοσημείωτη πρόοδος» αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, και ότι τα διάφορα μέρη «ελπίζουν να μεταφέρουν αυτή την πρόταση στη Χαμάς και να την πείσουν να συμμετάσχει θετικά και εποικοδομητικά στη διαδικασία».

To Top