Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας – Που θα εκδηλωθούν, πότε αναμένονται στην…

kakokairia brady

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας – Που θα εκδηλωθούν, πότε αναμένονται στην Αττική

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σύμφωνα με αυτό, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Κυριακή (18-06-2023)

1) κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας,

2) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες,

3) από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια,

4) από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

5) κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας μέχρι και τις προμεσημβρινές θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, Αττική και τη Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Νωρίτερα και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και την Κυριακή σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Θεσσαλία, Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες καθώς αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Μεγάλη προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες.

Τα προγνωστικά θέλουν μεγάλο όγκο νερού, συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Αξίζει να θυμηθούμε τον Αύγουστο του 2020 όπου η Εύβοια χτυπήθηκε από έναν ισχυρό και με διάρκεια πυρήνα καταιγίδων που στο πέρασμά του άφησε ακόμη και νεκρούς. Μεγάλη προσοχή και το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας να απολαύσουμε θάλασσες, ακτές και γενικά τις ομορφιές του τόπου μας!

Μεγάλη προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική,…

Posted by Klearhos Marousakis on Saturday, June 17, 2023

To Top