Κόσμος

Ισπανία: Το πτώμα μωρού που ξεβράστηκε σε παραλία προέρχονταν από ναυάγιο με μετανάστες

metanastes italia

Ισπανία: Το πτώμα μωρού που ξεβράστηκε σε παραλία προέρχονταν από ναυάγιο με μετανάστες

Η Αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι το πτώμα ενός μωρού που είχε εντοπιστεί σε παραλία κοντά στην πόλη Ταραγκόνα, ανήκει τελικά σε ένα μικρό κορίτσι που επέβαινε με τους γονείς του σε πλεούμενο το οποίο βυθίστηκε τον Απρίλιο.

Τότε, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 15 άτομα, ενώ το κοριτσάκι, ηλικίας οκτώ μηνών, που επέβαινε με τους γονείς του σε φουσκωτή λέμβο που αναχώρησε από την Αλγερία στις 21 Μαρτίου και βυθίστηκε ανοικτά των ισπανικών Βαλεαρίδων Νήσων στις 6 Απριλίου.

Αφού ανακάλυψε το πτώμα στις 11 Ιουλίου, στη Ρόντα δε Μπέρα, μια παραθαλάσσια κωμόπολη στη Χρυσή Ακτή της Ισπανίας, περίπου 200 χλμ βορειοδυτικά της Μαγιόρκα, η αστυνομία ανέλυσε δείγμα γενετικού υλικού το οποίο ταίριαζε με εκείνο μιας γυναίκας το πτώμα της οποίας ανασύρθηκε μετά το ναυάγιο.

Περιλαμβανομένου του μωρού και της μητέρας του, τα πτώματα οκτώ μεταναστών που πνίγηκαν στο ναυάγιο έχουν βρεθεί μέχρι τώρα.

Οι μετανάστες που φθάνουν στα ανατολικά παράλια της Ισπανίας, διαπλέοντας τη Μεσόγειο, συνήθως αναχωρούν από την Αλγερία. Σύμφωνα με την ισπανική ΜΚΟ Walking Borders, η διαδρομή είναι η δεύτερη πιο θανατηφόρα στη Μεσόγειο για μετανάστες την τελευταία πενταετία. Μόνο το 2022 υπολογίζεται ότι 464 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 43 ναυάγια.

To Top