Κόσμος

Ιταλία – κορονοϊός: Έως το τέλος του μήνα θα έχει εμβολιαστεί το 60% των Ιταλών

Ιταλία – κορονοϊός: Έως το τέλος του μήνα θα έχει εμβολιαστεί το 60% των Ιταλών

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ιταλία μίλησε ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της στρατηγικής εμβολιασμού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο επισημαίνοντας πως η χώρα του θα έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού της έως τέλος του μήνα.

«Διανύουμε το τελευταίο μίλι, έχουμε ακόμη λίγο δρόμο μπροστά μας. Έως τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 60% των πολιτών άνω των δώδεκα ετών», είπε τη Δευτέρα (26/7) ο Φιλιουόλο. Μέχρι τώρα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων είναι 55%, ενώ το 65% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση.

«Θεωρώ ότι οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να αφήσουμε πίσω μας την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει να επιμείνουμε. Το πράσινο πάσο και τα εμβόλια είναι δυο βασικής σημασίας όπλα, διότι όταν εμβολιαζόμαστε γινόμαστε πιο ελεύθεροι», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν, τέλος, ότι κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, το 71% όσων εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας και το 69% των ασθενών του covid 19 που έχασαν την μάχη για τη ζωή, δεν είχαν λάβει ούτε μια δόση εμβολίου.

Comments
To Top