Ελλάδα

Καύσωνας: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο

Καύσωνας: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί από σήμερα η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, μετά και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον επερχόμενο καύσωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στα Ιωάννινα θα είναι αυξημένες οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας στα δασύλλια της πόλης.

Ο δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να αποφύγουν για οποιονδήποτε λόγο άναμμα φωτιάς στο ύπαιθρο, να περιορίσουν τις μετακινήσεις, να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού.

Ακόμη, ο δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ θέτουν από αύριο στη διάθεση των πολιτών και με αφορμή την άνοδο της θερμοκρασίας και τις συνθήκες καύσωνα που θα επικρατούν τις επόμενες ημέρες τέσσερις κλιματιζόμενες αίθουσες.

Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από αύριο στις 9 το πρωί και καθημερινά ως τις 6 το απόγευμα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η είσοδος θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή με αρνητικό rapid test του τελευταίου 24ωρου.

Σε όλους τους χώρους θα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ανάσα δροσιάς σε όσους δημότες το επιθυμούν, θα προσφέρει και ο Δήμος Αρταίων με δύο κλιματιζόμενους χώρους στο δημαρχείο και το ΚΑΠΗ της Άνω Πόλης: Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από αύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Comments
To Top