Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: 15 άτομα έχουν αποκλειστεί σε χωριό της Καρδίτσας – Συγκεντρώθηκαν σε εκκλησία

Kakokairia 1

Κακοκαιρία Daniel: 15 άτομα έχουν αποκλειστεί σε χωριό της Καρδίτσας – Συγκεντρώθηκαν σε εκκλησία

Μια πολύ δύσκολη νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας, λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Συγκεκριμένα 15 άτομα εγκλωβίστηκαν στο χωριό Αστρίτσα με την ΕΜΑΚ να έχει ενημερωθεί για την κατάσταση.

Πέραν του μηνύματος που έστειλε το 112 στους κατοίκους των Σοφάδων, ελήφθη και η απόφαση να εκκενωθεί και η Τ.Κ. Καλογριανών, λόγω της ιδιαίτερα ανεβασμένης στάθμης του Πάμισου, σύμφωνα με το KarditsaLive.Net. Νωρίτερα είχαν παρθεί ανάλογες για το Φύλλο, την Μεταμόρφωση την Ψαθοχώρα και τον Αμπελώνα.

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, υποστήριξε πως «τη δεδομένη στιγμή,φιλοξενούμε πάνω από 200 άτομα που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς έχουμε προμηθευτεί κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες αλλά υπάρχει πρόβλημα στην εξεύρεση του απαραίτητου αριθμού κρεβατιών».

Την ίδια ώρα στην αποκομμένη, λόγω των υδάτων, Αστρίτσα, υπάρχουν αποκλεισμένα 15 άτομα τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία. Ανάμεσά τους είναι δύο παιδιά και τρεις ηλικιωμένοι «οι οποίοι θέλουμε να μεταφερθούν γι αυτό και έχει ενημερωθεί η ΕΜΑΚ. Είναι όμως δύσκολο να προσεγγίσει στον Δήμο γιατί οι δρόμοι είναι κλειστοί. Μόλις αυτό καταστεί εφικτό θα πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Υπερχείλισε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη

Την κατάσταση στην περιοχή, πάντως, δυσχέρανε και η υπερχείλισε του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα, προς τον οικισμό Μαύρικα ο οποίος και πλημμύρισε αν και προηγήθηκε η εκκένωσή του. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, γίνονται προσπάθειες να αποτραπεί το νερό να πλημμυρίσει την πόλη της Καρδίτσας.

Μήνυμα του 112 για τους Σοφάδες

Στο μεταξύ, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Σοφάδες Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους Σοφάδες απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

To Top