Τεχνολογία

Κάλεσμα της Microsoft για άμεση εγκατάσταση του νέου update των Windows

Κάλεσμα της Microsoft για άμεση εγκατάσταση του νέου update των Windows

Μήνυμα στους χρήστες των Windows να εγκαταστήσουν άμεσα τη νέα αναβάθμιση έστειλε η Microsoft, επικαλούμενη την ευπάθεια «PrintNightmare».

Η ευπάθεια αυτή επηρεάζει την υπηρεσία Windows Print Spooler και η δημοσιοποίησή της έγινε κατά λάθος, όταν ερευνητές της εταιρίας κυβερνοασφάλειας Sangfor, δημοσιοποίησαν έναν οδηγό για το πώς μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια. Έκτοτε έχουν διαγράψει την ανάρτησή τους, αλλά ήδη έχει δημοσιευτεί παντού, συμπεριλαμβανομένου και του GitHub.

Η Microsoft προειδοποιεί πως hackers μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια και να εγκαταστήσουν προγράμματα, να διαγράψουν δεδομένα ή ακόμα και να δημιουργήσουν νέα user accounts με πλήρη δικαιώματα. Μάλιστα τα Windows 10 δεν είναι το μόνο λογισμικό το οποίο επηρεάζεται από αυτό. Τα Windows 7 στα οποία έχει λήξει η υποστήριξη από πέρυσι, επίσης μπορούν να πέσουν θύμα της ευπάθειας. Σε μία σπάνια κίνηση όμως, η Microsoft θα εκδώσει patch για το λογισμικό των 12 ετών πλέον, αναδεικνύοντας έτσι τη σοβαρότητα του PrintNightmare.

Comments
To Top