Ελλάδα

Καλλιάνος προς μετεωρολόγους: Αν έχετε ανάγκη να ακουστεί το όνομα σας, κάντε αίτηση σε τηλεοπτικό show

kallianos

Καλλιάνος προς μετεωρολόγους: Αν έχετε ανάγκη να ακουστεί το όνομα σας, κάντε αίτηση σε τηλεοπτικό show

Ο Γιάννης Καλλιάνος άφησε αιχμές προς τους μετεωρολόγους σε ανάρτηση που έκανε στα social media, χαρακτηρίζοντας τζούφιες τις προβλέψεις που ανέφεραν ότι θα έρθει χιονιάς στην Αττική.

Παράλληλα, τόνισε ότι όσοι επιθυμούν να ακουστεί το όνομα τους, θα μπορούσαν να κάνουν «αίτηση σε κάποιο τηλεοπτικό show».

Αναλυτικά η ανάρτηση του παρουσιαστή καιρού του Mega:

«”Τζούφιος” ο χιονιάς της Αττικής – Συγχαίρω τον κ. Ζιακόπουλο που κράτησε “μικρό καλάθι”.

Προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσοι έσπευσαν -για άλλη μια φορά- να ενημερώσουν εδώ και μέρες ότι το Σάββατο στην Αττική θα χιονίσει πολύ χαμηλά και ότι θα έρθει “πολικός αρμαγεδώνας”, σας ενημερώνω ότι οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό από τα 450-500 μέτρα και υψηλότερα.

Στο Πήλιο και στην Εύβοια θα χιονίσει σίγουρα πιο πυκνά και περίπου από τα ίδια υψόμετρα και πάνω. Επίσης, από τα 500 μέτρα περίπου, θα χιονίσει πρόσκαιρα και στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία, ενώ στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 900-100 μέτρα και υψηλότερα.

Ανακεφαλαιώνοντας. Σεβαστείτε την επιστήμη που υπηρετείτε. Αν έχετε τόση ανάγκη να ακουστεί το όνομά σας ρισκάροντας και δίνοντας λανθασμένες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε αίτηση σε κάποιο τηλεοπτικό show και όχι να ενημερώνετε δημόσια την κοινωνία, είτε ως επαγγελματίες Μετεωρολόγοι, είτε ως ερασιτέχνες.

Συγχαρητήρια ειλικρινή στους συναδέλφους που κράτησαν μικρό καλάθι και δεν επιχείρησαν να δώσουν λεπτομέρειες όταν δεν ήταν σίγουροι. Συγχαίρω ειδικά τον κύριο Ζιακόπουλο ο οποίος εξήγησε από νωρίς ότι δεν αναμένεται κάτι σοβαρό στην Αττική και “κράτησε μικρό καλάθι”.

Προσοχή και στις σοβαρές σελίδες του διαδικτύου από ποιούς ζητούν τη γνώμη για να τους δώσουν μια καιρική εξέλιξη. Η πρόγνωση του καιρού είναι επιστήμη σοβαρή και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων.

Ας μη βιαζόμαστε να δώσουμε την είδηση αν δεν είμαστε σίγουροι. Οι διάττοντες αστέρες εξαφανίζονται γρήγορα. Αντοχή στο χρόνο έχουν μόνο όσοι σέβονται τον εαυτό τους και την επιστήμη που υπηρετούν».

“Τζούφιος” ο χιονιάς της Αττικής – Συγχαίρω τον κ. Ζιακόπουλο που κράτησε “μικρό καλάθι”Προς γνώση και συμμόρφωση όλων…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Wednesday, January 10, 2024

To Top