Ελλάδα

«Καρφιά» Κοτανίδου για την επιτροπή ειδικών: Χάσαμε τον δρόμο, λάθος αποφάσεις για τον κορονοϊό

«Καρφιά» Κοτανίδου για την επιτροπή ειδικών: Χάσαμε τον δρόμο, λάθος αποφάσεις για τον κορονοϊό

Αποκαλυπτική για το πώς λειτουργεί η επιτροπή ειδικών για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι έχει χάσει τον δρόμο της, ήταν η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Σε παρέμβασή της στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» που διοργάνωσε η Metron Analysis, είπε πως η «επιτροπή ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες, δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές, όμως η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί, οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην επιτροπή και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Το έναυσμα έδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκρούσεις και πλούσιο διάλογο στο εσωτερικό της επιτροπής. «Μετά όμως βγαίνει ένα χαρτί και το ανακοινώνει η κυβέρνηση, ο κ. Χαρδαλιάς. Μήπως δημιουργεί αυτό ένα πρόβλημα νομιμοποίησης και αποδοχής των μέτρων;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας η κ. Κοτανίδου ήταν αποκαλυπτική: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Το είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό τα περισσότερα μέλη της επιτροπής να βγαίνει κάτι σαν δελτίο τύπου με bullets. Π.χ. τώρα πρέπει να φοράμε μάσκα γιατί έχει βρεθεί ότι φέτος που όλοι φοράμε, δεν έχουμε γρίπη. Ένα απλό παράδειγμα που θα έπειθε πολύ κόσμο να τη φοράει. Τα νοσοκομεία φέτος δεν έχουν καμία περίπτωση γρίπης».

Η παρέμβαση στο 1:40:00:

Comments
To Top