Ελλάδα

Καταρράκτες της Νεμούτα: Εδώ, που μένουν οι νεράιδες

Ένα άγνωστο και ειδυλλιακό σκηνικό στην Ηλεία – Δείτε τις φωτογραφίες

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς και φυσικού κάλλους που όμως, είναι άγνωστα στον πολύ κόσμο. Και ένα τέτοιο σκηνικό είναι κρυμμένο, αλλά έτοιμο από καιρό να το ανακαλύψεις, στην Ηλεία.

Ένα ειδυλλιακό μέρος με σχεδόν απόκοσμη ομορφιά με την ιστορία του να παίρνει μυθικές διαστάσεις. Άλλωστε, σύμφωνα με τη μυθολογία, στους καταρράκτες της Νεμούτα ο θεός Πάνας έπαιζε με τον αυλό του στα γορτυνιακά ποτάμια και χόρευε με τις Δρυάδες, τις Αμαδρυάδες και τις Νεράιδες.

Ανάμεσα στους ποταμούς ήταν και ο Ερύμανθος, ο οποίος  πηγάζει από το ομώνυμο βουνό και καταλήγει στον Αλφειό. Και στη διαδρομή του κρύβει ένα «μυστικό», που το γνωρίζουν μόνο οι… νεράιδες, οι οποίες και λέγεται πως κατοικούσαν εκεί.

Στα όρια, λοιπόν, των νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας, βρίσκεται η άγνωστη στους πολλούς Νεμούτα. Ένα χωριό που ανήκει στο νομό Ηλείας και είναι κτισμένο σε υψόµετρο 560 μέτρων, δίπλα στον Ερύµανθο ποταμό. Η Νεμούτα κρύβει ένα από τα ωραιότερα μέρη, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, δίπλα στο φαράγγι του Ερύμανθου.

Πρόκειται για οκτώ καταρράκτες με διαφορετικά ύψη, στη ρεματιά του Χαρατσαρίου. Με αφετηρία τη Νεμούτα, η διαδρομή περνά μέσα από πανέμορφα τοπία και καταλήγει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το ατμοσφαιρικό φαράγγι. Εκεί, οι περιηγητές θα «συναντήσουν» και τα χνάρια του Ηρακλή, αφού σύμφωνα µε τη μυθολογία, στην περιοχή αυτή σκότωσε τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Comments
To Top