Κόσμος

Κατολίσθηση μετά τις ασταμάτητες βροχές στην Ινδία: Φόβοι πως πάνω από 100 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανο…

india kairos

Κατολίσθηση μετά τις ασταμάτητες βροχές στην Ινδία: Φόβοι πως πάνω από 100 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί

Σε τουλάχιστον τέσσερις ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους και εκφράζονται φόβοι πως πάνω από εκατό άλλοι θάφτηκαν ζωντανοί λόγω κατολίσθησης στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας έπειτα από ασταμάτητες βροχές για μέρες, μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ.

Η κατολίσθηση χτύπησε μέσα στη νύχτα την ορεινή κωμόπολη Ιρσαλουάντι, περίπου εξήντα χιλιόμετρα από τη Μουμπάι, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αξιωματούχους.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας έχουν αποδυθεί σε αγωνιώδη προσπάθεια να βρουν επιζώντες, καθώς συγγενείς περιμένουν νέα στους πρόποδες βουνού, αλλά δυσκολεύονται.

«Το πρόβλημα είναι πως σε κάποια σημεία τα συντρίμμια έχουν έξι έως εννέα μέτρα βάθος και πρέπει να απομακρυνθούν με τα χέρια», εξήγησε μέλος σωστικού συνεργείου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABP Majha.

Ασταμάτητες βροχοπτώσεις ώθησαν τις αρχές να κλείσουν σχολεία, δρόμοι πλημμύρισαν και τα δρομολόγια των τρένων αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στη Μαχαράστρα, την πλουσιότερη πολιτεία της Ινδίας.

To Top