Ελλάδα

Κατσίκης – πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ: Πώς ήξερε ο Καμμένος ότι οι βουλευτές του θα μεταπηδούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Κατσίκης – πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ: Πώς ήξερε ο Καμμένος ότι οι βουλευτές του θα μεταπηδούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Για προσπάθεια να… ρίξει την μπάλα στην εξέδρα κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του κόμματος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Κατσίκης κατηγορεί τον συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα για ανακρίβειες όταν λέει πως «κατά τη διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί όλοι οι βουλευτές του περάσανε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί ποτέ. Τότε κανείς απ’ όλους τους δεν είχε προσχωρήσει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος πώς το ήξερε ότι θα γινόταν; Η αλήθεια είναι μία. Ήμουν ο μοναδικός βουλευτής του που τον προέτρεπε να αποχωρήσουμε. Η απόφαση της παραμονής μας στην συγκυβέρνηση ήταν αποκλειστικά δική του» αναφέρει.

Εκτιμά παράλληλα ότι ο κ. Καμμένος προσπαθεί να «αναβαπτισθεί σε συνειδητοποιημένο Νεοδημοκράτη», ενώ επιβεβαιώνει ότι και ο ίδιος δέχθηκε κρούσεις εξαγοράς της ψήφου του για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κατσίκη έχει ως εξής:

«Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Πάνου Καμμένου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, έκρινα πως θα πρέπει να ακουστεί και η άποψη των προσβεβλημένων. Η συλλήβδην ομαδοποίηση, ίσως να αποτελεί για κείνον μια προσφιλή τακτική για την αποποίηση ατομικών ευθυνών, ωστόσο για μένα η εξατομίκευση της ευθύνης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό βίο μου.

Όχι ο υπαινιγμός, αλλά η ευθεία αναφορά του σε “όλους“ τους βουλευτές του που “αγοράστηκαν “ από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ύποπτο να μείνει αναπάντητη. Αν ακόμα και ένας από τους βουλευτές του δεν κατέστη αργυρώνητος, είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του να τον “τσουβαλιάζει” με τους εξαργυρωμένους. Μιλώντας μόνον για τον εαυτό μου – αν και γνωρίζω πως σαν κι εμένα υπάρχουν και άλλοι θεωρώ τιμή μου που κώφευσα στις σειρήνες των υποσχέσεων και της εξαγοράς, γιατί σας βεβαιώ πως υπήρξαν τέτοιες και αισθάνομαι εξοργισμένος για την ποταπή μεθοδολογία της δολοφονίας χαρακτήρων.

Αν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής εντιμότητας εκ μέρους του, εκείνου που έγινε και πολιτικός αρχηγός, θα πρέπει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να εξαιρέσει εκείνους που το προσωπικό και πολιτικό τους ήθος, τους απέτρεψε από τέτοιες συναλλαγές. Ρίψη της μπάλας στην εξέδρα αποτελεί και η δήλωσή του, πως κατά τη διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί όλοι οι βουλευτές του περάσανε στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί ποτέ. Τότε κανείς από όλους τους δεν είχε προσχωρήσει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος πώς το ήξερε ότι θα γινόταν; Η αλήθεια είναι μία. Ήμουν ο μοναδικός βουλευτής του που τον προέτρεπε να αποχωρήσουμε. Η απόφαση της παραμονής μας στην συγκυβέρνηση ήταν αποκλειστικά δική του, συνεπικουρούμενη από την πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ Θα έπρεπε, εκ πείρας ,να γνωρίζει πως η αφιλτράριστη εκφορά του λόγου και ιδίως του δημόσιου, δημιουργεί αναπόφευκτα προβλήματα, όπως πιθανόν θα δημιουργήσει και η “βεβαιότητά “ του περί θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Είναι τραγικό να ειπώνονται τέτοιες φράσεις από έναν άνθρωπο που είχε ορισθεί να προστατεύει την εθνική ασφάλεια της χώρας. Η αβελτηρία στους ανθρώπους είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Η πολιτική αβελτηρία όμως είναι πραγματικά αμάχητη. Ένα ωστόσο είναι σίγουρο, πως η αγωνιώδης προσπάθειά του να αναβαπτισθεί σε συνειδητοποιημένο Νεοδημοκράτη, δεν έπεισε κανέναν».

Comments
To Top