Ο Δημοκρατικός βουλευτής, Άνταμ Σμιθ που ανήκει και στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής τη Δευτέρα κάλεσε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να τερματίσει την υποψηφιότητά του μετά την «ανησυχητική» εμφάνισή του στη συζήτηση.

Η δήλωση καθιστά τον βουλευτή Άνταμ Σμιθ, Δημοκρατικό από την Ουάσινγκτον, έναν από τους πιο ανώτερους Δημοκρατικούς νομοθέτες που ζητούν από τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα και να επιτρέψει στο κόμμα να υποδείξει νέο υποψήφιο. Το αυστηρά διατυπωμένο μήνυμα προστίθεται σε ένα αυξανόμενο κλίμα ανησυχιών μεταξύ των Δημοκρατικών για την καταλληλότητα του Μπάιντεν για το αξίωμα και την ανάγκη για έναν νέο υποψήφιο ικανό να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτός ο υποψήφιος πρέπει να μπορεί να παρουσιάσει ξεκάθαρα, εύγλωττα και δυναμικά την υπόθεσή του στον αμερικανικό λαό,» δήλωσε ο Σμιθ σε δήλωσή του. «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί σε αυτό το βάρος.»

«Τον παρακαλώ – κάντε ένα βήμα πίσω,» είπε ο Σμιθ σε συνέντευξή του στο CNN. «Δείτε τι είναι καλύτερο για το κόμμα, δείτε τι είναι καλύτερο για τη χώρα».

Ο ίδιος τόνισε ότι, κατά την άποψή του, η υποψηφιότητα του Μπάιντεν είναι λανθασμένη κίνηση.

«Αν ο Πρόεδρος συνεχίσει την εκστρατεία του, θα είναι λάθος,» είπε ο Σμιθ. «Πρέπει να αποσυρθεί τώρα, ώστε να βρούμε έναν νέο υποψήφιο που θα μας τοποθετήσει στην ισχυρότερη δυνατή θέση για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο».