Ελλάδα

Κίνηση ανθρωπιάς του Δημήτρη Παπανικολάου: Βοήθησε ένα παιδί που έπαθε κρίση επιληψίας στη μέση του…

papanikolaou 2

Κίνηση ανθρωπιάς του Δημήτρη Παπανικολάου: Βοήθησε ένα παιδί που έπαθε κρίση επιληψίας στη μέση του δρόμου

Σε μια κίνηση υψίστης ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης προχώρησε ο Δημήτρης Παπανικολάου, πριν από λίγες ώρες, όπως φρόντισε ο ίδιος να γνωστοποιήσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Κι αυτό μιας και ο πρώην μπασκετμπολίστας βρέθηκε την κατάλληλη ώρα στην κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσει ένα παιδί που έπαθε κρίση επιληψίας στη μέση του δρόμου.

Έτσι, μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στο προφίλ του, ο Δημήτρης Παπανικολάου μοιράστηκε ορισμένες σκέψεις καρδιάς με τους διαδικτυακούς του φίλους. «Σήμερα μιας και έγινε ήδη γνωστό, αφού ήμασταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για 10 περίπου λεπτά, είδα έναν νεαρό πεσμένο στο έδαφος και να μην δέχεται ενήλικες να τον ακουμπάνε καθώς προσπαθούσαν να τον τραβήξουν στην άκρη. Κοίταξα αν υπάρχει αίμα τριγύρω η όχημα τρακαρισμένο και δεν είδα. Έριξα μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη να κρίνω αν μπορώ να βοηθήσω η αν θα προκαλέσω πολύνεκρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος αθλητής.

«Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση. Είπα να φύγουν όλοι από γύρω μου και να σταματήσουν με ένα τρίγωνο πιο πίσω τα αυτοκίνητα γιατί ήξερα ότι θα χρειαστεί χρόνος να τον πάρω από εκεί, μιας και όταν κάποιος είναι σε κρίση, εκτός των άλλων πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις του. Ξαπλώσαμε μαζί στην άσφαλτο αρχικά χωρίς να τον ακουμπήσω καθόλου και μπήκα στον κόσμο του. Όταν κατάλαβα ότι ήταν έτοιμος και ότι με εμπιστεύεται του ζήτησα να με πιάσει από το μπράτσο να πάμε στην άκρη.

«Είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι. Και ελπίζω ότι σε περιπτώσεις τέτοιες που θα κληθεί το ΕΚΑΒ η η Αστυνομία να είναι εκπαιδευμένοι στον αυτισμό. Θερμή παράκληση μην τα βάλετε ελαφρά τη καρδία με τους γονείς του Παιδιού. Πολλές φορές είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές που πρέπει να διαχειριστούν».

View this post on Instagram

A post shared by Dimitris Papanikolaou (@papanikolaou_dim)

To Top