Πολιτική

ΚΚΕ: Επετειακή σειρά έξι εκπομπών για την Επανάσταση του 1821 με τη δική του ματιά

ΚΚΕ: Επετειακή σειρά έξι εκπομπών για την Επανάσταση του 1821 με τη δική του ματιά

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ξεκινά στο επίσημο κανάλι του Κόμματος στο YouTube (youtube.com/kkemedia) την προβολή οπτικοακουστικής παραγωγής σε 6 επεισόδια.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ώρα 20:00, με το 1ο επεισόδιο: «Η Επανάσταση, ατμομηχανή της Ιστορίας». Τα επόμενα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα. Το 2ο επεισόδιο: «Στην αυγή της νέας εποχής» θα προβληθεί την 1/4. Το 3ο επεισόδιο: «Η πρωτοπορία του αγώνα» στις 8/4. Το 4ο επεισόδιο «Και ποιοι θέλετε να αρματωθούν, αν όχι εμείς;» στις 15/4. Το 5ο επεισόδιο: υπό τον τίτλο «”Εμφύλιοι” πόλεμοι. Η επανάσταση μέσα στην επανάσταση» στις 22/4, ενώ το 6ο και τελευταίο επεισόδιο: «Η επανάσταση διδάσκει» στις 29/4.

Όπως επισημαίνει ο Περισσός, η σειρά δίνει στο θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη των γεγονότων που προηγήθηκαν, που οδήγησαν στην επανάσταση και τελικά στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους. Μπορεί επίσης να παρακολουθήσει τις ηρωικές μάχες των πρωταγωνιστών, τις «εμφύλιες» συγκρούσεις, αλλά και να δει μέσα σε ποιες τοπικές και διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, αυτές οι ιστορικές στιγμές εκδηλώθηκαν.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «επιχειρείται η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας – σε αντιδιαστολή με το σύνολο των εκδοχών της αστικής ιστοριογραφίας – αλλά και η προσπάθεια εξαγωγής χρήσιμων ιστορικών συμπερασμάτων από την Επανάσταση του 1821. Τις εκπομπές θα παρουσιασουν οι ηθοποιοί Θέμης Πάνου και Αφροδίτη Βραχοπούλου, ενώ δίνουν συνεντεύξεις μέλη και συνεργάτες του Τμήματος Ιστορίας και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό τρέιλερ εδώ:

Comments
To Top