Κόσμος

Κλιμακώνεται η βία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: 40 νεκροί σε τρεις μέρες από επιθέσεις ενόπλων

AP17137463914424

Κλιμακώνεται η βία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: 40 νεκροί σε τρεις μέρες από επιθέσεις ενόπλων

Νέες απρόσμενες διαστάσεις λαμβάνει η βία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, καθώς σε τρεις μέρες σκοτώθηκαν 40 άτομα μόνο στην επαρχία Ιτούρι, από επιθέσεις που πραγματοποίησαν ένοπλες ομάδες.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιμάκωση της βίας στο Ιτούρι. «Την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ένα τριήμερο, από τις επιθέσεις ενόπλων κοντά στην πόλη Μπούνια», αναφέρει και συμπληρώνει ότι στην επαρχία Ιτούρι «περισσότεροι από 600 άμαχοι σκοτώθηκαν και 345.000 κάτοικοι εκτοπίστηκαν» από την αρχή του έτους.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη βία και απευθύνουμε έκκληση στις εμπλεκόμενες πλευρές να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να δείξει την αλληλεγγύη της προς τον λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και να παράσχει υποστήριξη για την αντιμετώπισης της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης σε αυτήν την αφρικανική χώρα.

To Top