Κόσμος

Κοιμόταν με το πτώμα του αδελφού της για 5 χρόνια στο σπίτι της «απόλυτης βρωμιάς»

zeygos

Κοιμόταν με το πτώμα του αδελφού της για 5 χρόνια στο σπίτι της «απόλυτης βρωμιάς»

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η ιστορία μιας γυναίκας, που ζούσε με το νεκρό σώμα του αδελφού της για πέντε χρόνια σε ένα απολύτως βρωμερό σπίτι, γεμάτο αρουραίους, σε ένα από τα πιο εύπορα προάστια της Victoria. Πολλαπλές καταγγελίες έγιναν για την ψυχικά άρρωστη γυναίκα, που είχε γίνει γνωστή στη γειτονιά της για το ότι μάζευε σωρούς σκουπιδιών μέσα και γύρω από το σπίτι της.

Ο αδερφός της γυναίκας είχε εξαφανιστεί πριν από αρκετά χρόνια, αλλά κατά τη διάρκεια σύλληψής της για μια άσχετη υπόθεση φανερώθηκε πως ο σκελετός του βρισκόταν μέσα στο σπίτι της. Εκτός από τα οστά του, οι αστυνομικοί στο σπίτι βρήκαν, επίσης, σκουπίδια από το πάτωμα ως το ταβάνι, έναν αρουραίο και ανθρώπινα περιττώματα.

Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Victoria είπε στην ιστοσελίδα news.com.au ότι η αστυνομία πήγε σε μια διεύθυνση στο Newtown του Geelong, για να ελέγξει έναν άνδρα, κάτοικο της περιοχής, στις 28 Δεκεμβρίου 2022. «Αξιωματικοί παρευρέθηκαν στην ιδιοκτησία της Russell Street περίπου στις 6 το απόγευμα και εντόπισαν τον άνδρα νεκρό μέσα», είπε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τη «New York Post».

Οι ιατροδικαστές, φορώντας ενδυμασία βιολογικού κινδύνου, ανέσυραν ό,τι είχε απομείνει από τον άνδρα στις 29 Δεκεμβρίου 2022. Το Newtown θεωρείται μία από τις πιο εύπορες γειτονιές στο Geelong. Η μέση τιμή κατοικίας είναι 1,1 εκατομμύρια δολάρια. Κάτοικοι στην οδό Russell του Newtown περιέγραψαν το οίκημα ως το «σπίτι της φρίκης», σύμφωνα με το «Geelong Advertiser». Η γειτόνισσα Nicole Stratton είπε ότι η «απόλυτη βρωμιά» εντός του σπιτιού είχε κρύψει τη δυσωδία του πτώματος, που ήταν σε αποσύνθεση. «Υπήρχε πάντα μια μυρωδιά, αλλά απλώς νομίζαμε ότι ήταν οι σωροί των σκουπιδιών», είπε η 31χρονη. «Τα στόρια ήταν πάντα κάτω. Το οίκημα ήταν συνεχώς γεμάτο σκουπίδια. Υπήρχαν αρουραίοι παντού, ήταν πραγματικά αηδιαστικό». Η κα Stratton είπε ότι πολλοί κάτοικοι είχαν παραπονεθεί.

«Παραπονεθήκαμε στις αρμόδιες Αρχές για το χάος και θα έκαναν ελέγχους, αλλά δεν τους άνοιγε ποτέ την πόρτα», είπε. Η κα Stratton πρόσθεσε πως η κατάσταση ήταν σοκαριστική για τους κατοίκους. «Η μεγαλύτερη μου κόρη ακόμα δε θέλει να βγει έξω το βράδυ, είναι φοβισμένη», είπε. Ένας άλλος κάτοικος, που δεν ήθελε να κατονομαστεί, είπε ότι η έλλειψη δράσης ήταν τρελή. «Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν έγινε καμία επιθεώρηση ρουτίνας ή έλεγχος ευημερίας σε αυτό το άτομο για τουλάχιστον ένα χρόνο και πιθανώς περισσότερο», είπε. «Έχετε κατοίκους που εγείρουν όλες αυτές τις ανησυχίες και (σ.σ. οι καταγγελίες) πέφτουν στο κενό. Έτσι αρχίζετε να απορείτε για το τι γίνεται. Είναι τρελό».

Ένας εκπρόσωπος της City of Greater Geelong (CoGG) επιβεβαίωσε στο «Geeolong Advertiser» ότι είχαν διατυπωθεί παράπονα για την κατάσταση αυτή πριν από την ανακάλυψη του άψυχου σώματος του άνδρα. Ο εκπρόσωπος του DFFH είπε ότι οι «έλεγχοι ευημερίας» άρχισαν από το 2021, μετά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την έλλειψη επαφής, την έλλειψη πρόσβασης και την κακή κατάσταση του ακινήτου. «Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό», είπε ο εκπρόσωπος. Η γυναίκα που ζούσε δίπλα στο πτώμα δεν έχει κατηγορηθεί για τον θάνατο του αδελφού της.

To Top