Ελλάδα

Κοκκίνισε επικίνδυνα ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου: Πιθανό ένα σκληρό lockdown

Κοκκίνισε επικίνδυνα ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου: Πιθανό ένα σκληρό lockdown

Σε τουλάχιστον 50 ανέρχονται μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, μεταξύ αυτών 15 παιδιά και 5 εργαζόμενοι στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι πλέον η περιοχή έχει κοκκινίσει επικίνδυνα και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στις ανακοινώσεις που θα κάνει το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως όλα δείχνουν αναμένεται να επιβληθεί στην περιοχή καθεστώς σκληρού lockdown.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 20 θετικά κρούσματα COVID-19 στον γενικό πληθυσμό, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 20 στην Αμμούδα, (5 εργαζόμενοι και 15 παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού) και 10 σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι τρεις είναι οι νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που έχουν βρεθεί θετικές στον κορoνοϊό.

Την ίδια ώρα υπάρχει ακόμα ένα κρούσμα μαθητή στην Ε’ τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου Αγ. Νικολάου, το οποίο κλείνει από σήμερα και για 15 μέρες.

Συνολικά στην περιφερειακή ενότητα έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας έξι τμήματα, τρία στον Άγιο Νικόλαο, στο 1ο, το 3ο Δημοτικό και το 1ο νηπιαγωγείο, δύο στο 1ο δημοτικό Σητείας και ένα στο 1ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Comments
To Top