Ελλάδα

Κορονοϊός: Η Ελλάδα «έσπασε» το φράγμα των 2.000 θανάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα

Για πρώτη φορά από τις 26 Φεβρουαρίου όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, η Ελλάδα ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα 99 θανάτους με το σύνολο των νεκρών από κορονοϊό να φτάνουν τους 2.001.

Επιπλέον ανακοινώθηκαν 2.018 νέα κρούσματα σήμερα ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 608. Από τα νέα κρούσματα, τα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99.306.

Συγκλονιστικό βίντεο: Γιατρός αναπαριστά πώς είναι όταν πεθαίνεις από κορονοϊό

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δημιούργησε ένας γιατρός στο Μισούρι των ΗΠΑ στο οποίο δείχνει τι μπορεί να βλέπει ένας ασθενείς που πεθαίνει από κορονοϊό, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους πολίτες να φορούν τη μάσκα τους.

Ο γιατρός Κένεθ Ρέμι δήλωσε στο BBC πως «το να φοράμε τη μάσκα δεν είναι το ίδιο άβολο με το να έχεις ένα κομμάτι πλαστικό μέσα στον αεραγωγό σου». Ο ίδιος είπε ότι ένιωσε υποχρεωμένος να δημιουργήσει αυτό το βίντεο αφότου είδε την επίπτωση που είχε ο θάνατος ενός ασθενούς στην ομάδα του.

«Έτσι είναι όταν αναπνέεις 40 φορές το λεπτό, έχεις επίπεδα οξυγόνου που πέφτουν κάτω από το 80. Έτσι θα μοιάζει. Ελπίζω ότι οι τελευταίες στιγμές της δικής σου ζωής να μην μοιάζουν έτσι», λέει ο γιατρός στο βίντεο που δημιούργησε.

Στις δηλώσεις του στο BBC εξήγησε ότι είχε φροντίσει έναν ασθενή που διασωληνώθηκε, ο οποίος του ζήτησε να πει στα μέλη της οικογένειάς του ότι τα αγαπούσε. Διότι είπε «δεν νομίζω ότι θα ζήσω». Και είχε δίκιο, τελικά πέθανε. «Κοιτώντας μία από τις συναδέλφους μου, έμοιαζε κουρασμένη και μπορούσα να δω πόσο πολύ την είχε επηρεάσει. Και έτσι, πάνω στη στιγμή, πήγα σε ένα δωμάτιο και έφτιαξα αυτό το βίντεο».

Comments
To Top