Κόσμος

Κορονοϊός: «Λεωφορεία εμβολιασμού» επιστρατεύουν οι Βρυξέλλες

Κορονοϊός: «Λεωφορεία εμβολιασμού» επιστρατεύουν οι Βρυξέλλες

«Λεωφορείο εμβολιασμού» επιστρατεύει η Περιφέρεια των Βρυξελλών σε μία προσπάθεια να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καθώς η μετάλλαξη Delta προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για ένα νέο πανδημικό κύμα.

Το λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει κινητή μονάδα εμβολιασμού, θα χρησιμοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή για πρώτη φορά, στο Ζετ των Βρυξελλών και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ., όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μέσω αυτού, περίπου εκατό δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson θα είναι καθημερινά διαθέσιμες, ενώ θα χορηγούνται στους πολίτες χωρίς ραντεβού.

Εξάλλου, παρά το γεγονός, ότι το 77,9% του ενήλικου πληθυσμού του Βελγίου έχει λάβει ήδη μία δόση εμβολίου για τον κορονοϊό και το 44,1% είναι πλήρως εμβολιασμένο, τα ποσοστά στις Βρυξέλλες παραμένουν χαμηλά. Ειδικότερα, το 44,3% έχει λάβει την πρώτη δόση, ενώ μόλις το 28,67% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Το λεωφορείο είναι μέρος της εκστρατείας της συγκεκριμένης Περιφέρειας, προκειμένου να φέρει τα εμβόλια στους πολίτες αντί να πάνε εκείνοι στα ειδικά κέντρα.

Comments
To Top