Ελλάδα

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο τρεις ανεμβολίαστοι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο τέσσερις ανεμβολίαστοι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου

Κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου (παλαιά αδελφότητα) στο Άγιο Όρος, με τέσσερις μοναχούς να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τέσσερις μοναχοί εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου, εξετάστηκαν αρχικά από γιατρό στο Κέντρο Υγείας Καρυών του Αγίου Όρους και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, όλοι όσοι διαμένουν στη Μονή είναι ανεμβολίαστοι, ενώ συμπτώματα κορωνοϊού εμφανίζουν και άλλοι μοναχοί. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές.

Πηγές από το Άγιο Όρος αναφέρουν στο GRTimes.gr, ότι η διασπορά ξεκίνησε όταν ένας μοναχός βγήκε για ψώνια εκτός της «Αθωνικής Πολιτείας». Όταν επέστρεψε στη Μονή εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και στη συνέχεια τέθηκε σε απομόνωση.

Όπως τονίζουν στο GRTimes.gr, πηγές από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλη η κοινότητα έχει μπει σε περιορισμό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων. Επισημαίνουν δε, ότι η Πολιτική Προστασία ενεργεί με πλήρη σεβασμό προς το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και στην ευαισθησία των μοναχών σε έξωθεν παρεμβάσεις και όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, έρχεται σε επαφή τόσο με τους μοναχούς για να τους ενημερώσει όσο και με τους ηγούμενος προκειμένου να παρθούν μέτρα περιορισμού πρόσβασης του κοινού στις μονές.

Comments
To Top