Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Η ανάπτυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής

5834665

Κωστής Χατζηδάκης: Η ανάπτυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής

Η ανάπτυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του που δημοσιεύει η γαλλική εφημεριδα Le Monde υπό τον τίτλο «Ο υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας χαιρετίζει την ανάκαμψη της χώρας του».

«Την τελευταία δεκαετία, στόχος ήταν να παραμείνουμε στο ευρώ. Φτάσαμε πολύ κοντά στην καταστροφή. Ο στόχος για την Ελλάδα κατά την τρέχουσα δεκαετία είναι να ευθυγραμμιστεί η οικονομία μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», σημειώνει ο υπουργός επισημαίνοντας, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, ότι μετά το μέγεθος της κρίσης που συγκλόνισε την Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται 20% κάτω από το επίπεδο του 2007, η ανασυγκρότηση θα είναι αναγκαστικά αργή.

«Τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι μόνο προϋπόθεση για τη μείωση του χρέους μας, αλλά και ένας τρόπος να αποδείξουμε ότι έχουμε διδαχθεί τα μαθήματα του παρελθόντος, ότι έχουμε αλλάξει νοοτροπία και ότι υιοθετούμε τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές» επισημαίνει ακόμη ο Κωστής Χατζηδάκης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Έλληνας υπουργός πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι κοινωνικές ζημιές είναι να ανοικοδομηθεί η οικονομία βήμα προς βήμα, αναφέρει επίσης η γαλλική εφημερίδα. «Μειώσαμε τους φόρους, αλλά όχι δραματικά, μειώσαμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, απλοποιήσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και αλλάξαμε τους νόμους για την αγορά εργασίας. Και, στο τέλος της ημέρας, έχουμε σημαντική ανάπτυξη, η οποία είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αναδιανομής», εξηγεί ο Κώστης Χατζηδάκης.

To Top