Πολιτική

Κράτηση και απέλαση προέδρου Παμποντιακής Ομοσπονδίας: Οι 6 ώρες στο κρατητήριο και η αντίδραση της Ελλάδας

Κράτηση και απέλαση προέδρου Παμποντιακής Ομοσπονδίας: Οι 6 ώρες στο κρατητήριο και η αντίδραση της Ελλάδας

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κρατήθηκε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σύμφωνα με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, ο πρόεδρός της πραγματοποίησε ταξίδι στην Τουρκία προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε στο αεροδρόμιο μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε επιβιβάστηκε σε πτήση προς την Αθήνα προκειμένου να απελαθεί.

Η ανάρτηση της Ομοσπονδίας:

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές».

📣 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ❗️Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο…

Posted by Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Panpontian Federation of Greece on Friday, August 13, 2021

Βαρυθυμιάδης: Το έμαθα από το προξενείο ότι είμαι ανεπιθύμητος για τη χώρα

«Όταν φτάσαμε στον έλεγχο διαβατηρίων γύρω στις 11, πέρασαν όλοι οι υπόλοιποι. Εμένα με κρατήσανε. Με πήρανε λοιπόν, ένας αστυνομικός στην αρχή, και μετά άλλοι δύο, από διάφορα γραφεία και ελέγχους του διαβατηρίου μου, καταλήξαμε να μού πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα και να κάτσω και έξι ώρες στο κρατητήριο του αερολιμένα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Όπως επισήμανε ο κ. Βαρυθυμιάδης, «το έμαθα από το προξενείο ότι είμαι ανεπιθύμητος για τη χώρα και θα με απελάσουν. Όποια αγωνία κι αν τραβάμε, ειλικρινά εγώ νιώθω ότι αυτή τη στιγμή ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη των προγόνων μας για όλα αυτά που τραβάμε. Και δε με ενδιαφέρει κι άλλο τόσο να ταλαιπωρηθώ. Το θέμα είναι ότι αυτοί πρέπει να καταλάβουν τι πράξανε τότε. Και αυτά που κάνουν τώρα, ότι είμαστε ανεπιθύμητοι για τη χώρα κι όλα αυτά, εμένα δε με αγγίζουν». 

Το διάβημα της Ελλάδας

Με διάβημα προς την Τουρκία αντέδρασε η Ελλάδα για την κράτηση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπολής.

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Comments
To Top