Ελλάδα

Kristin Wolfe: Η γυναίκα πιλότος που θα φέρει το F-35 στο Athens Flying Week 2023

pilotos

Kristin Wolfe: Η γυναίκα πιλότος που θα φέρει το F-35 στο Athens Flying Week 2023

Στις 2-3 Σεπτεμβρίου, το ελληνικό κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρευρεθεί στο Athens Flying Week και να γνωρίσει από κοντά τις απίστευτες δυνατότητες ενός F-35. Στο πιλοτήριό του, θα κάθεται η σπουδαία πιλότος Kristin Wolfe.

Αύριο είναι η έναρξη του εορτασμού του Athens Flying Week. Σε αυτή τη γιορτή των φίλων των αεροπλάνων, ο σταρ για φέτος θα είναι το F-35, το οποίο θα κάνει μια πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων του στους ελληνικούς αιθέρες μπροστά στο κοινό. Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, η USAF ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week και έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του υπερσύγχρονου μαχητικού 5ης γενιάς στο μεγαλύτερο Airshow της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και σύμφωνα με το greekcitytimes.com, η ομάδα επίδειξης F-35A Lightning II της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έρχεται στην Τανάγρα με την Kristin «BEO» Wolfe στο πιλοτήριο, υποσχόμενη μια επίδειξη που θα προκαλεί δέος.

Ποια είναι η Kristin Wolfe;

Η Kristin Wolfe είναι η διοικητής της ομάδας επίδειξης F-35. Έχει ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά τώρα αφήνει τη δική της κληρονομιά στο πιλοτήριο των πιο προηγμένων μαχητικών της Αμερικής.

Ως ανώτερη πιλότος με πάνω από 1.000 ώρες πτήσης, η Wolfe έχει αποκτήσει εμπειρία σε διάφορα αεροσκάφη, όπως τα T-6, T-38C, F-22A και F-35A. Η Wolfe εισήλθε στον στρατό το 2011 μετά την προαγωγή της από το πρόγραμμα ROTC της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Υπηρετεί στην Αεροπορική Βάση Hill στη Γιούτα μετά από εκπαίδευση μαχητικών και επιχειρησιακές αποστολές στο Τέξας, τη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια. Η Wolfe επιβλέπει ένα πλήρωμα που αναδεικνύει τις μοναδικές εναέριες δυνατότητες της ναυαρχίδας του μαχητικού πέμπτης γενιάς της Πολεμικής Αεροπορίας και την κληρονομιά που οδήγησε σε αυτό το τεχνολογικό θαύμα.

To Top