Κόσμος

Κύπρος: Τεταμένο το κλίμα και νέα επεισόδια – Φόβοι για αντίποινα – «Θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα»

Paphos 1

Κύπρος: Τεταμένο το κλίμα και νέα επεισόδια – Φόβοι για αντίποινα – «Θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα»

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Χλώρακα Πάφου της Κύπρου μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην κοινότητα το βράδυ της Κυριακής (27/8) έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό. Έπειτα από ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών, το βράδυ ξέσπασαν νέα επεισόδια με τις αρχές να ερευνούν από ποιους άρχισαν και με ποια αφορμή.

H κατάσταση στην Χλώρακα Πάφου μοιάζει με καζάνι που βράζει, καθώς από την μία οι Ελληνοκύπριοι καταγγέλλουν ελλιπή αστυνόμευση, ενώ από την άλλη, αλλοδαποί προαναγγέλλουν αντίποινα για τις ζημιές που υπέστησαν. Όπως είπε αλλοδαπός που προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, «κατέστρεψαν μαγαζιά ανθρώπων εδώ στη Χλώρακα που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους».

Δηλώσεις Σύριων που διαμένουν στη Χλωρακα

Η Χλωρακα βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, πληροφορίες λένε για αντίποινα, αλλοδαπών με μαχαίρια, σήμερα γύρω στις 12:30

Posted by Ανώνυμοι on Monday, August 28, 2023

Μάλιστα το απόγευμα πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα επεισόδια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Το ρεπορτάζ, δε, σημειώνει πως κύλησε ειρηνικά, αλλά αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασαν νέα επεισόδια με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Η κυβέρνηση καταδικάζει τα επεισόδια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε την αναγκαιότητα σύστασης του υφυπουργείου Μετανάστευσης, ενώ για τα επεισόδια σχολίασε ότι «δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε τα όσα συνέβησαν χθες στη Χλώρακα. Η βία, η παραβίαση της δημόσιας ασφάλειας δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποδεχθούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία και είναι κανόνας ότι η βία φέρνει βία. Υπάρχουν συγκεκριμένοι θεσμοί, υπάρχουν τα Σώματα ασφαλείας τα οποία θα μπορέσουν να διασφαλίσουν αυτή τη δημόσια ασφάλεια».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας αναφορικά με τα επεισόδια, γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Paphos 2
Κύπρος: Τεταμένο το κλίμα και νέα επεισόδια – Φόβοι για αντίποινα – «Θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα» 3

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και να προκληθούν ζημιές.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, υπήρξαν καταγγελίες από δύο πρόσωπα, τα οποία δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση ζημιών σε περιουσίες.

Απίστευτες εικόνες στην Χλώρακα, με ρόπαλα στους δρόμους και ζημιές σε περιουσίες-Βίντεο από τα επεισόδιαhttps://reporter.com.cy/article/2023/8/27/729191/apisteutes-eikones-khaous-sten-khloraka-me-ropala-stous-dromous-binteo-apo-ta-epeisodia/?_ga=2.60614829.1486614273.1693046368-249167104.1692430653

Posted by Reporter on Sunday, August 27, 2023

Υπήρξε παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των επεισοδίων, ενώ στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου. Στο πλαίσιο των εξετάσεων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο προσώπων ενός 34χρονου και ενός 21χρονου, κάτοικων της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και κατοχής επιθετικού οργάνου.

Γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα, συνελήφθη ακόμη ένας 21χρονος για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου. Ο νεαρός συνελήφθη μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, όπου εντοπίστηκε ένα ρόπαλο και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με τα επεισόδια.

Επιπλέον, στη βάση δικαστικού εντάλματος, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου ηλικίας 32 ετών. Το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις έρευνες και αναζητούνται άλλα έξι άτομα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

To Top